Nissan ubrzava ka budućnosti na Ženevskom salonu automobila 2016.

Nissan ubrzava ka budućnosti na Ženevskom salonu automobila 2016.

06/03/2016 Off By admin@mobilpublic

Nissanova napredna tehnologija i inovacije zvezde su ovogodišnjeg Ženevskog salona automobila; Nissan po prvi put predstavlja svoju viziju inteligentne mobilnosti i prikazati konceptni automobil IDS Concept evropskim kupcima. Dinamičnim prikazom Nissanove vizije budućnosti mobilnosti, Nissanov izložbeni prostor oživljava tehnologije sutrašnjice. Od uvida u Nissanovu viziju budućnosti mobilnosti do istraživanja upečatljivog dizajna Nissanovih crossovera u novim verzijama Premium Concept, Nissanov izložbeni prostor još jednom dokazuje zašto je Nissan jedna od najuzbudljivijih i najnaprednijih marki u automobilskoj industriji.

139197_1_5

S ciljem budućnosti bez emisija i saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posledicama, Nissanova vizija inteligentne mobilnosti vodiće razvoj proizvoda i tehnologije, ključne odluke o izvorima energije koji će pokretati automobile, način na koji se automobili voze i kako se automobil mogu integrisati u društvo.

Temelj Nissanove inteligentne mobilnosti čine tri stuba inovacija:

  • Nissan Intelligent Driving – stvaranje veće sigurnosti vozača, na čelu s Nissanovom tehnologijom za autonomnu vožnju Piloted Drive.
  • Nissan Intelligent Power – veća efikasnost, više snage, na čelu sa električnim vozilima
  • Nissan Intelligent Integration – nove poveznice između vozila i društva

139198_1_5

Vizija inteligentne mobilnosti nadahnuta je konceptnim automobilom IDS Concept koji  evropsku premijeru ima na Ženevskom salonu automobila. Kao predstavnik Nissanove vizije budućnosti električnih vozila i autonomne vožnje, IDS Concept direktno se ističe naprednom tehnologijom električnog pogona, naprednim aerodinamičkim svojstvima, snažnim ubrzanjima i naprednom veštačkom inteligencijom.

Spreman da iz temelja izmeni odnos vozača i automobila, novi koncept još jednom dokazuje da je Nissan predvodnik razvoja automobilske tehnologije u području tehnologije autonomne vožnje koja se može primeniti u stvarnom životu. Nissan donosi inovacije i uzbuđenje širokom krugu kupaca.

Najbolji primer toga je Nissanov nagrađivani crossover Qashqai. Kad krene u proizvodnju sledeće godine, crossover Qashqai biće Nissanovo prvo vozilo za evropsko tržište opremljeno tehnologijom autonomne vožnje. Osveženi Qashqai koji će se proizvoditi u britanskoj fabrici u Sunderlandu biće opremljen sistemom za autonomnu vožnju „Piloted Drive 1.0” u jednoj traci koji omogućava sigurnu vožnju unutar brzinskih ograničenja u gustom prometu na autoputevima.

142849_1_5

Od tehnologija autonomne vožnje do potpuno novog pristupa premium dizajnu, Ženevski salon automobila bio je mesto premijere Nissanovih crossovera u verziji „Premium Concept”. Nissan je prikazao dve upečatljive posebne verzije svojih uspešnih crossovera, Qashqaija i X-Traila. Na osnovi postojećih modela, Nissan je na temelju istraživanja otkrio kako bi luksuznija i dinamičnija interpretacija dizajna, njegove nagrađivane crossovere mogla učiniti još privlačnijim čak i širem krugu kupaca.

Od Nissanovog dizajnerskog izražaja do načina upotrebe naprednih materijala, oba automobila predstavljaju novi pristup privlačnosti Nissanovih premium crossovera širokom krugu kupaca. U skladu sa konceptom gradskog istraživača, svaka verzija je Premium Concept izvedba na drugačiji način i namenjena je različitim kupcima. Qashqai Premium Concept je opremljen i tehnologijom autonomne vožnje Piloted Drive 1.0, istom tehnologijom koja će se od 2017. ugrađivati u evropsku verziju Nissana Qashqai.

142848_1_5

Nissan izlaže na Ženevskom salonu automobila nakon još jedne, šeste uzastopne, godine rasta i rekordne prodaje u Evropi, gde je do kraja 2015. prodao 715.623 automobila. Uz zadržavanje tržišnog udela od 4,0 % i rasta prodaje na ključnim tržištima, kao što su Španija, Italija, Velika Britanija i Nemačka, Nissan postavlja još veće ciljeve.

Ovo će biti prelomna godina za Nissanove fabrike: fabrika u Sunderlandu obeležava 30 godina rada, a fabrika u Sankt Petersburgu deset. To je još jedan dokaz da se kontinuirano ulaganje u lokalnu proizvodnju na ključnim tržištima itekako isplati.

Nissanov posebni tim za društvene medije sve vreme će pratiti salon i uživo prenositi sa štanda. Novosti će se uživo objavljivati preko Twittera na nalogu @nissaneurope, a i vi možete učestvovati u razgovoru uz upotrebu hashtaga #NissanLive. Najnovije vesti sa Nissanovog štanda možete pratiti na Nissanovoj Facebook stranici: www.facebook.com/Nissan. Za više informacija o Nissanu i Nissanovim proizvodima posetite: http://www.nissan.eu/experience-nissan.html