Nissan ruši konvencije i konstruiše prvi bob sedmosed

Nissan ruši konvencije i konstruiše prvi bob sedmosed

04/02/2016 Off By admin@mobilpublic

Nissan je ponovno srušio konvencije predstavljanjem prvog bob sedmoseda u Innsbrucku u Austriji. Premijerna vožnja bob X-Trail Bobsleigh nadahnutog dizajnom Nissan X-Traila održana je na legendarnoj olimpijskoj stazi u Iglsu, a bobom je upravljao britanski osvajač olimpijske medalje Sean Olsson. Nissan je sarađivao sa stručnjacima za bobove kako bi tradicionalni bob četvorosed pretvorio u sedmosed inspirisan modelom X-Trail koji postiže brzinu od 100 km/h, a u krivinama postiže G-silu od 4,5 G.

141826_1_5

Prepoznatljivim prednjim krajem, svetlima i sa sedam sedišta, bob oponaša odvažni dizajn Nissan X-Traila. Putnicima omogućava pregled od 360 stepeni kako im ništa ne bi promaklo – baš kao i sistem Around View Monitor Nissan X-Traila. Sofisticirani sistem pogona na sva četiri točka ALL MODE 4x4i Nissan X-Traila, baš poput boba vozaču omogućava potpunu kontrolu na ledu i snegu.

Darryl Scriven, rukovodilac Nissanovog evropskog sektora za dizajn, udružio je snage sa stručnjakom za proizvodnju bobova Diegom Menardijem i vrhunskim vozačem boba Ianom Richardsonom kako bi spojio dizajn automobila i vrhunska aerodinamička svojstva.

Ian Richardson i Diego Menardi zajedno imaju više od 50 godina iskustva u proizvodnji bobova i prenose svoje iskustvo i proizvode bobove za pobedničke ekipe širom sveta. Darryl je izjavio: „Želeli smo da ljudima omogućimo uzbuđenje iz prve ruke koje donosi vožnja boba i da osete avanturistički duh naših crossovera.

Nissanov evropski sektor za dizajn inspirisan oblikom i osobinama našeg X-Traila stvorio je X-Trail Bobsleigh koji je Diego Menardi ručno proizveo u svojoj radionici u Cortini. Rezultat oponaša sveže ideje i tehnologije Nissanovih revolucionarnih crossovera.” Sedmosed je dizajniran pomoću nacrta i računarski potpomognutog dizajna (CAD). Detalji na prednjem delu inspirisani su prednjom maskom V-motion modela X-Trail i oponašaju linije poklopca motora. Dizajn je upotpunjen izduživanjem kabine kako bi se omogućio smeštaj za sedam putnika.