Nissan predstavlja e-POWER modele u Evropi.

Nissan predstavlja e-POWER modele u Evropi.

11/03/2019 Off By admin@mobilpublic

Nissan je predstavio IMQ konceptni crossover, opremljen unapređenim sistemom e-POWER  i najavio da će lansirati tehnologiju elektrifikacije pogonskog sklopa u Evropi. Tehnologija će biti predstavljena na evropskim tržištima do 2022, izjavio je Roel de Vries, Nissanov potpredsednik, na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi. e-POWER je bio hit među kupcima u Japanu, što je doprinelo da Nissan Note bude najprodavaniji automobil u toj zemlji. Kombinujući 100% električni motorni pogon sa benzinskim motorom koji puni bateriju, e-POWER automobili pružaju trenutno, glatko ubrzanje i odličnu potrošnju goriva. nissan, epower, europe, mobilauto tv, imq, concept, leaf, note, serena,

Predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi, IMQ prikazuje napredne tehnologije i dizajn i opremljen je verzijom e-POWER sa pogonom na sva četiri točka. On odražava Nissanovu poziciju lidera za crossovere, sa upečatljivim izgledom koji pomera granice mogućnosti evropskih crossovera. Sistem e-POWER uključuje benzinski motor sa generatorom snage, inverter, bateriju i električni motor. Koristi se isključivo za punjenje baterije visoke izlazne snage, benzinski motor uvek radi optimalnom brzinom. To dovodi do superiorne efikasnosti goriva i nižih emisija u poređenju sa tradicionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Trenutno, e-POWER je dostupan na modelima Note i Serena u Japanu. Više od 70% prodaje Note i skoro polovina prodaje Serena u zemlji su u e-POWER verzijama. Nissanovo vođstvo u oblasti elektrificiranih automobila naglašeno je i u vestima koje su objavile da je 100% električni Nissan LEAF dostigao ukupnu prodaju širom sveta od 400,000 vozila – i tako učvrstio svoju poziciju najprodavanijeg električnog automobila na svetu. Počevši od sutra (6. mart), Nissan LEAF e+, sa novom i većom baterijom, biće dostupan za narudžbine kupaca na Nissanovim evropskim web stranicama za kupce.

Više od 3,000 kupaca već je naručilo LEAF od 62 KWh samo mesec dana nakon njegovog lansiranja širom sveta. Nissan Energy je takođe u središtu pažnje. Kasnije ove godine, biće predstavljen Nissan Energy ROAM, paket za napajanje prenosiv i otporan na vremenske uticaje. ROAM će koristiti ćelije iz prethodno korišćenih LEAF baterija i obezbediti kapacitet skladištenja od 700 Wh i izlaznu snagu od 1 kW.