19/05/2024

Nissan LEAF najprodavaniji električni automobil u Evropi

The new Nissan LEAF: the world's best-selling zero-emissions electric vehicle now most advanced and accessible on the planet

Novi Nissan LEAF nastavlja da osvaja europske kupce i postao je najprodavanije električno vozilo u Evropi u prvoj polovini godine. U periodu od januara do juna u Evropi je registrovano više od 18.000 primeraka novog Nissana LEAF. Evropski kupci naručili su više od 37 000 primeraka  novog Leafa od početka prodaje – oktobra 2017.

Novi Nissan LEAF odlikuje se snažnim ubrzanjima i ekološkim performansama karakterističnim za električna vozila, dinamičnim spoljnim dizajnom i naprednim tehnologijama za pomoć u vožnji. Veća, 40-kilovatna baterija omogućuje domet od 270 km u mešovitom ciklusu prema novom standardu za merenje potrošnje i emisija WLTP.

Ovaj potpuno električni automobil osvojio je brojne nagrade zahvaljujući naprednoj tehnologiji i uverljivim performansama. Proglašen je za najbolji svetski zeleni automobil na međunarodnom sajmu automobila u New York-u 2018 godine. a organizacije Euro NCAP i Japan NCAP dodelile su mu pet zvvezdica za sigurnost.

LEAF je ambasador Nissanove inteligentne mobilnosti, Nissanove vizije koja će potpuno promeniti kako se automobili voze, sta ih pokreće i kako se integriraju u društvo. Opremljen je brojnim novim inovativnim tehnologijama, kao sto su Nissan ProPILOT, ProPILOT Park i e – Pedal, koji su sve popularniji među kupcima. Dosad je 72% kupaca novog Leafa odabralo opcijski poluautonomni sistem ProPILOT.

Snažna potražnja za novim Nissanom LEAF u prvih šest meseci ove godine učvrstila je njegov status najprodavanijeg električnog automobila na svetu, sa više od 340 000 prodanih primeraka širom sveta od predstavljanja prve generacije modela LEAF 2010. Nissan je nedavno isporučio 100.000 primerak Nissana Leafa  prodan na evropskom tržsištu.

Električni automobili uzimaju sve više maha” rekao je Gareth Dunsmore, direktor sektora za električna vozila Nissana Evrope. Novi LEAF promenio je doživljaj vožnje tehnologijama kao sto su papučica e – Pedal, sposobna da smanji interakciju kočenja 90%, čime je još više kupaca upoznalo prednosti mobilnosti koje im nudi Nissan.