23/05/2024

Nissan i Italdesign predstavljaju ograničenu seriju prototipa modela GT-R

Nissan i Italdesign  su u svojoj prvoj saradnji izgradili novi prototip – Nissan GT-R50 by Italdesign. Zasnovan na modelu Nissan GT-R NISMO 2018 godine, ovaj jedinstveni automobil obeležava 50-tu godišnjicu modela GT-R i dizajnerske kuće Italdesign i svoju premijeru imaće sledećeg meseca u Evropi.

Koliko često se zapitate  „Zašto ne bismo kreirali GT-R bez ograničenja i zatim ga zaista i napravili?” rekao je Alfonso Albaisa, potpredsednik Nissanovog globalnog odeljenja za dizajn.

“Prava je retkost da se u isto vreme obeležavaju dva tako značajna trenutka: 50 godina od kako Italdesign utiče na automobilsku industriju i godina Nissanovog stvaranja uzbuđenja sa modelom GT-R. Iz tog razloga a kako bi se obeležila zajednička inovacija u konstrukciji, Nissan i Italdesign su osmislili ovaj jedinstveni GT-R.”

Italdesign je razvio, konstruisao i proizveo automobil. Jedinstven, oštar dizajn karoserije i unutrašnjosti automobila osmislili su Nissan Design Europe u Londonu i Nissan Design America.

 Prednji kraj Nissana GT-R50 by Italdesign krasi jedinstveni unutrašnji element zlatne boje razvučen gotovo celom dužinom automobila. Na poklopcu motora nalazi se naglašena izbočina, a tanka LED svetla protežu se od vrha prednjeg blatobrana do spojlera iznad bočnih prednjih usisa za hlađenje.