Nissan i DOCOMO ispituju tehnologiju I2V uz pomoć 5G mreže u vozilu u pokretu

At CES 2019, Nissan demonstrated the future of driving to CES visitors through an interactive, three-dimensional immersion experience at Nissan's display. Invisible-to-Visible, or I2V, is a future technology that helps drivers "see the invisible" by merging both real and virtual worlds, creating the ultimate connected-car experience.

Nissan i NTT DOCOMO, INC. sprovode prvo ispitivanje Nissanove tehnologije „nevidljivo u vidljivo” na terenu, u vozilo u pokretu, uz pomoć mobilne mreže pete generacije društva DOCOMO. Tenologija je prvi put predstavljena na trgovačkom sajmu CES u Las Vegasu u januaru, a sada se ispituje na Grandriveu, Nissanovom poligonu za test vožnje u Yokosuki u Japanu. nissan, docomo, ntt, inc, i2v, ces, mobilauto tv, 5g, cloud,

Sistem „Nevidljivo u vidljivo”, ili I2V, tehnologija je Nissanove inteligentne mobilnosti koja će u budućnosti spajati stvarni svet sa onim virtuelnim. Povezujući informacije iz senzora van automobila i unutar njega sa podacima iz oblaka, pomaže vozačima da „vide nevidljivo”, na primer ono što se nalazi malo dalje niz put, iza zgrade ili iza ugla.

Osim toga, I2V povezuje vozače i putnike sa metasvetom, virtuelnim svetom u kojem ljudi mogu da komuniciraju putem avatara. Članovi porodice, prijatelji i druge osobe koje se nalaze na nekom drugom mestu, mogu se pojaviti u automobilu u obliku trodimenzionalnih avatara proširene stvarnosti kako bi vozaču pravili društvo ili pružili pomoć.

U okviru ispitivanja na terenu, upotrebljava se 5G mreža velike brzine, velikog kapaciteta i niske latencije društva DOCOMO kojom se u stvarnom vremenu bežično šalju podaci o avataru u test vozilo, kao i snimke sa kamere unutar automobila. Nissan i DOCOMO oceniće kako osobe unutar vozila i one predstavljene avatarom putem korisničkog interfejsa osećaju da su prisutni i jedni i drugi. Oceniće se i iskoristivost funkcija za interaktivnu komunikaciju sistema I2V.