16/06/2024

Nissan će na sajmu automobila u Tokiju predstaviti LEAF NISMO Concept

Nissan Motor Co., Ltd. na ovogodišnjem će sajmu  automobila u Tokiju prikazati niz uzbudljivih konceptnih automobila i serijskih vozila koji će kupcima pružiti uvid u Nissanove najnovije i dolazeće inovacije. Novi konceptni model koji predstavlja budućnost Nissanove inteligentne mobilnosti će biti jedna od zvezda Nissanovog izložbenog prostora. Biće predstavljen i konceptni automobil Nissan LEAF NISMO. Nissan će izložiti ukupno 13 vozila.

Sajam automobila u Tokiju, 45. po redu., otvoren je za posetioce od 27. oktobra do 5. novembra i održava se u izložbenom centru Big Sight. Dani za medije održavaju se 25. i 26. oktobra. Nissanov izložbeni prostor, smešten u istočnoj hali 5, krasit će spiralni dizajn koji simbolizuje prošlost, sadašnjost i budućnost Nissanove predanosti razvoju uzbudljivih proizvoda. Predstavit će vrednosti koje Nissan nudi kupcima, uključujući i najnovija električna vozila. Posetioci će moći doživeti i budućnost Nissanove inteligentne mobilnosti u simulatoru.

 

Novi Nissan LEAF predstavljen je u septembru te je opremljen najnovijom verzijom Nissanove tehnologije za autonomnu vožnju jednom trakom autoputa, ProPILOT. Opremljen je i sistemom ProPILOT Park, sistemom koji je po prvi put ugrađen u jedan japanski automobil, a vozaču olakšava parkiranje automatskim upravljanjem ubrzanjem, kočenjem, skretanjem, menjanjem stepena prenosa i aktivacijom parkirne kočnice. Jedna od značajnosti novog Nissana LEAF jeste papučica e-Pedal, koja vozaču omogućava kretanje, ubrzanje, kočenje, zaustavljanje i držanje automobila na mestu upotrebom jedne papučice.

Verziju NISMO Concept novog Nissana LEAF krasi sportski spoljni izgled za koji je zaslužan NISMO, Nissanov deo za automobilističke trke i razvoj modela visokih performansi. Primena tehnologije koju NISMO upotrebljava u trkanju na karoseriji automobila rezultira boljim aerodinamičkim performansama i manjim otporom, a pritom zadržava LEAF-ova vrhunska aerodinamička svojstva. Crnu unutrašnjost krase NISMO-vi prepoznatljivi crveni detalji koji daju utisak uzbudljivog vozila visokih performansi.

LEAF NISMO Concept zaista garantuje uzbudljivu vožnju. To postiže zahvaljujući sportski podešenoj šasiji  i gumama visokih performansi te posebno prilagođenom mapiranju motora koje garantuje snažna ubrzanja pri svim brzinama. LEAF NISMO Concept spaja ekološki osvešten karakter električnih vozila s uzbudljivim doživljajem vožnje po kojem je NISMO oduvek poznat.