16/06/2024

Nezavisni finansijski izveštaj potvrđuje doprinos kompanije Hyundai Motor uvećanju ekonomske i socijalne koristi za Evropu

Ažuriran nezavisni izveštaj objavljen od strane vodeće evropske ekonomske konsultantske kuće “London Economics” potvrđuje veliki doprinos kompanije Hyundai Motor evropskoj ekonomiji.

Posebno poglavlje ovog izveštaja pod nazivom ,,Ekonomske i socijalne koristi koje proističu iz prisustva kompanije Hyundai u Evropi” se oslanja na nove podatke koji se odnose na 2012. godinu i upravo potvrđuju da više od 152.000 ljudi duguju svoje zaposlenje upravo prisustvu kompanije Hyundai u Evropi. Ova brojka je uvećana za skoro 18 odsto od prvog izveštaja koji se odnosio na 2011. godinu, a koji je bio objavljen je u februaru 2013. godine.

i30_1_1024X768

Uključujući carinske obaveze, poreske obaveze koje se odnose na prodaju vozila kao i poreske obaveze koje se odnose na dohodak zaposlenih, kompanija Hyundai je u toku 2012. godine platila 1,3 milijardi € na ime poreza evropskim zemljama. Ovo predstavlja porast od 38 odsto u odnosu na iznos plaćenog poreza u 2011. godini, pružajući značajnu dodatnu podršku regionalnoj ekonomiji.

home-i20.png.pagespeed.ce.eILQav5Vhk

Ovaj izveštaj takođe otkriva da je kompanija Hyundai Motor direktno odgovorna za dodatnu investiciju i doprinos u iznosu od 2,3 milijarde € kroz svoje poslovne aktivnosti iz oblasti proizvodnje, snabdevanja, istraživanja i razvoja kao i prodaje i distribucije. Procenjuje se da će ovaj iznos biti uvećan za dodatnih 7 milijardi € i 115.000 novih radnih mesta u regionu.

Fabrika Hyundai Motor kompanije koja se nalazi u gradu Nošovice u Češkoj, godišnje kupuje zalihe u vrednosti od 3,1 milijardu €, od čega je 2 milijarde € (65 odsto) upravo iz Evrope.