Nezavisni finansijski izveštaj potvrđuje doprinos kompanije Hyundai Motor uvećanju ekonomske i socijalne koristi za Evropu

Nezavisni finansijski izveštaj potvrđuje doprinos kompanije Hyundai Motor uvećanju ekonomske i socijalne koristi za Evropu

21/01/2014 Off By admin@mobilpublic

Ažuriran nezavisni izveštaj objavljen od strane vodeće evropske ekonomske konsultantske kuće “London Economics” potvrđuje veliki doprinos kompanije Hyundai Motor evropskoj ekonomiji.

Posebno poglavlje ovog izveštaja pod nazivom ,,Ekonomske i socijalne koristi koje proističu iz prisustva kompanije Hyundai u Evropi” se oslanja na nove podatke koji se odnose na 2012. godinu i upravo potvrđuju da više od 152.000 ljudi duguju svoje zaposlenje upravo prisustvu kompanije Hyundai u Evropi. Ova brojka je uvećana za skoro 18 odsto od prvog izveštaja koji se odnosio na 2011. godinu, a koji je bio objavljen je u februaru 2013. godine.

i30_1_1024X768

Uključujući carinske obaveze, poreske obaveze koje se odnose na prodaju vozila kao i poreske obaveze koje se odnose na dohodak zaposlenih, kompanija Hyundai je u toku 2012. godine platila 1,3 milijardi € na ime poreza evropskim zemljama. Ovo predstavlja porast od 38 odsto u odnosu na iznos plaćenog poreza u 2011. godini, pružajući značajnu dodatnu podršku regionalnoj ekonomiji.

home-i20.png.pagespeed.ce.eILQav5Vhk

Ovaj izveštaj takođe otkriva da je kompanija Hyundai Motor direktno odgovorna za dodatnu investiciju i doprinos u iznosu od 2,3 milijarde € kroz svoje poslovne aktivnosti iz oblasti proizvodnje, snabdevanja, istraživanja i razvoja kao i prodaje i distribucije. Procenjuje se da će ovaj iznos biti uvećan za dodatnih 7 milijardi € i 115.000 novih radnih mesta u regionu.

Fabrika Hyundai Motor kompanije koja se nalazi u gradu Nošovice u Češkoj, godišnje kupuje zalihe u vrednosti od 3,1 milijardu €, od čega je 2 milijarde € (65 odsto) upravo iz Evrope.