NBA zvezda LeBron James postao ambasador Kije

Košarkaš LeBron James postao je novi sportski ambasador Kije, čak štaviše postao je prvi Kijin luksuzni ambasador. LeBron James, jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA, koji se može pohvaliti i nadimkom King (Kralj) i Nike-ova je dugogodišnja ikona, ima dve titule prvaka NBA lige i 2 olimpijske zlatne medalje, desetostruki je učesnik NBA All-Star utakmice i dobitnik je brojnih priznanja za svoje košarkaško umeće. U svojoj 11-godišnjoj NBA karijeri je po podacima Forbesa zaradio više od 450 miliona dolara. Može sebi priuštiti automobil koji god poželi, ali je njegov najnoviji izbor luksuzna limuzina Kia K900.Kia K900 Fit For A King James 23 10 2014

„Ja sam vozio K900 i oduševila me još pre nego što sam ušao u partnerstvo sa Kijom tako da sam zaista uzbuđen što ću postati Kijin prvi luksuzni ambasador,” rekao je LeBron James i dodao: “U ovom partnerstvu se radi o snazi velikog stila i performansi. Kia i K900 postavljaju pred izazov konvencionalnu mudrost i ljudima pokazuju kako treba razmišljati drugačije i s tim se slažem u potpunosti. Za mene partnerstvo mora biti autentično i mora se poklapati s onim što sam ja kao osoba i zbog toga je ovo nešto posebno.”

Planetarno poznati košarkaš sasvim sigurno će podići ugled Kijinih vozila. Za samo par meseci od dolaska na tržište već su uspeli prodati 1.106 primeraka K900. K900 vozačima u SAD, gde se zasad jedino prodaje, pruža mogućnost izbora motora V6 ili V8, 8-stepeni automatski menjač i prestižnu unutrašnjost s drvenim i kožnim dodacima. Cene vozila u SAD počinju od 60 hiljada dolara (oko 47 hiljada evra).
Pored LeBrona Jamesa sportski ambasadori korejskog giganta su još jedna NBA zvezda Blake Griffin, teniser Rafael Nadal i profesionalna golferica Michelle Wie.