Infiniti je na NAIAS sajmu automobila u Detroitu promovisao još jedan električni concept. Istovremeno, ovaj luksuzni japanski brend proslavio je i svoju 30-godišnjicu budući da je prvi Infiniti baš u Detroitu 1989. godine i ugledao svetlost dana.

Što se tiče ovog novog koncepta (veličine BMW-a X1), u pitanju je crossover QX Inspiration sa električnim pogonom, uskim LED prednjim svetlima, osvetljenim oznakama, kamerama umesto standardnih retrovizora i prostranim enterijerom.

Na njemu je primenjen novi dizajnerski rečnik koji je u avgustu najavljen Infiniti Prototype 10 conceptom na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju. Šef dizajna u Infinitiju Karim Habib navodi da sa novim konceptom počnije i nova era ovog brenda, uz napomenu da su im elektrifikacija i ostale nove tehnologije dale mogućnost da evoluiraju njihovu filozofiju dizajna.

Takođe, sa konceptom je debitovala i nova modularna platforma za električna i hibridna vozila, a prvi serijski Infiniti na toj platformi pojaviće se tokom 2021. godine.