Na kartodromu “Ada Huja” otvorena trka Nagrada Beograda 2019.

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Sportskog auto-moto saveza Beograda (SAMSB) i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, a uz podršku Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog saveza Srbije (SSS) i grada Beograda, u nedelju 19. maja najmlađi takmičari u automobilizmu otvorili su ovogodišnji Šampionat Srbije u automobilizmu na kartodromu “Ada Huja” takmičenjem “Nagrada Beograda 2019”.

Šezdeset prijavljenih mladih vozača-učesnika, starosti od 6 do 15 godina, na stazi dugoj 805m nadmeću se za bodove i nagrade u Šampionatu, u deset klasa, a u klasi VII i VIII  nastupaju i stariji.

Na otvaranju takmičenja predsednik AMSS Dejan Stojić naglasio je da je AMSS u protekloj godini posebno pokazao odgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima. “Prošle godine napravili smo reprezentaciju u kartingu koja je trenutno vodeća u CEZ Šampionatu i time dokazali da je rad prethodnih godina urodio plodom. Ovo je prvo od tri CEZ takmičenja u našoj zemlji i siguran sam da ćemo ubuduće imati još više učesnika”, rekao je Stojić.

Dodao je da je ove godine obučeno 30 novih mladih sudija, kojima je ovo prvo takmičenje, te svim učesnicima poželeo sreću i uspeh. “Želim svima da vam se zahvalim što ste došli u ovolikom broju. Po prvi put imamo ovoliki broj takmičara iz Srbije i regiona i jako mi je drago što vidim da karting sport ide u nekom dobrom pravcu”, rekao je Stojić i dodao da je posebno ponosan na SAKSS što je napravio saradnju sa savezima u regionu.

Karting trka “Nagrada Beograda 2019” boduje se za  FIA Centralno-Evropsku Zonu (CEZ), Šampionat Hrvatske i Sportstil Kup. Šampionat Srbije u kartingu nastavlja se već 08. juna na istom mestu.