23/06/2024

Multitalentovan: novi Mercedes-Benz GLA

Mercedes Benz GLA predstavlja novi doživljaj kompaktnog SUV koji na ubedljiv način spaja napredni dizajn, sjajne vozne karakteristike u gradskoj voznji i izvanredne off road mogućnosti. GLA je dinamičan, sportski automobil koji istovremeno pruža apsolutnu praktičnost i bezbednost u svakodnevnoj vožnji.Mercedes GLA 1 1035973_2045302_1024_683_14C125_01

Kao prvi Mercedes-Benz u segmentu kompaktnih SUV, ispoljava visok stepen upravljivosti u gradu, dok je vrlo živahan na seoskim i planinskim putevima, a opet dinamičan i efikasan na autoputu. Oprema visokog kvaliteta, brižljive izrade uz pažnju posvećenu detaljima, kao i prilagodljivi enterijer neosporno svrstavaju GLA među kompaktna premijum SUV vozila.

GLA među opcijama nudi novu generaciju 4MATIC pogona na svim točkovima sa potpuno varijabilnom raspodelom obrtnog momenta.

Novi GLA zaokružuje široku Mercedes-Benzovu ponudu SUV. Sa nizom od pet modela (GLA, GLK, ML, GL i G), kompanija nudi najširi asortiman od svih evropskih premijum proizvođača i ispunjava sve individualne želje svojih kupaca vezane za vožnju. U isto vreme, klasa GLA je četvrta od ukupno pet novih kompakt modela koji nam stižu iz Mercedes-Benza.Mercedes GLA 2 1035975_2045308_1024_683_14C125_03

Dizajn: kvalitet i samopouzdanje

Kao SUV, novi GLA spaja inovaciju i tradiciju kao ključne projektne vrednosti i predstavlja SUV za budućnost. Njegovo obeležje je svestranost. Klasični atributi SUV-a u vidu krovnih nosača i bočnih letvica, kao i crni elementi zrnaste teksture na celom vozilu doprinose sportskom izgledu GLA.

Unutrašnjost: atraktivne karakteristike dizajna i doživljaj visokog kvaliteta

Robustan i impozantan spoljašnji izgled dosledno se prenosi na enterijer. Unutrašnjost odaje vrlo izražen utisak kvaliteta koji je podstaknut izvedenim konturama, kao i izborom i spojem visokokvalitetnih materijala.

Aerodinamičnost: najuglađeniji od svih

GLA je novi model koja je na putu da postane „broj jedan“ u svojoj klasi kada je reč o koeficijentu otpora vazduha  sa vrednošću od samo 0,29.

Motori i menjači: dinamički izraz liderskih tendencijaMercedes GLA 3 1035976_2045311_1024_683_14C125_04

GLA se može voziti uz potrošnju goriva od svega 4,3 litra na 100 km, što postavlja nove standarde u ovom segmentu. Moderni četvorocilindarski motori sa turbopunjenjem i direktnim ubrizgavanjem, kao i ECO start/stop funkcija deo su standardne opreme i doprinose vrhunskoj efikasnosti. Prilikom predstavljanja, u ponudi će biti asortiman koji se kreće od 136 do 211 KS. Nova GLA-Klasa preuzima primat u ovom segmentu i zbog svojih dinamičkih performansi.

Izuzetna vučna snaga: 4MATIC pogon na svim točkovima

Mercedes-Benz nudi GLA sa novom generacijom 4MATIC pogona na svim točkovima sa potpuno varijabilnom raspodelom obrtnog momenta kao opciju. Ovaj sistem pogona na svim točkovima ističe se svojom visokom vučnom snagom i izvanrednom agilnošću, uparenom sa nenadmašnom bezbednošću i energetskom efikasnošću u vožnji. Modeli sa sistemom 4MATIC opremljeni su standardno i sa DSR (regulatorom brzine na nizbrdicama) i opcijom transmisije za Off-road uslove. Mercedes GLA 4 1035977_2045314_1024_683_14C125_05

Bezbednost

Brend Mercedes-Benz tradicionalno nudi najbolje od najboljeg – što je, naravno, slučaj i sa GLA-Klasom. Brojni sistemi za pomoć u vožnji pružaju podršku kod upravljanja modelom GLA i umanjuju opterećenje vozača. Opcioni bezbednosni sistemi: DISTRONIC PLUS, Lane Keeping Assist (kontrola držanja saobraćajne trake), Blind Spot Assist (kontrola „mrtvog ugla“).