MKR tehnologija pobeđuje na trkama u kamionima Renault

MKR tehnologija pobeđuje na trkama u kamionima Renault

09/07/2016 Off By admin@mobilpublic

Nakon osvojene titule na European Truck Racing prvenstvu sa kompanijom Renault Trucks, tokom poslednje dve godine MKR Technology tim se fokusirao na reli trke. Posle osvojenog odličnog 6. mesta na Dakar reliju 2016, sa holandskim Mammo et Ralli sport timom i K 520 vozilom, uz podršku kompanije Renault Trucks, postigli su i drugu uzastopnu pobedu na Libija reliju.

renault_trucks_mkr_libya_rally_k520_875x447_1

Opet su uspeli! Posle prošlogodišnje pobede, MKR Technology K 520 vozilo i Martin van den Brinka iz Mammo et Ralli sport tima za volanom, ostvarili su drugu odlučujuću pobedu na Libija reliju 2016. godine. Zbog političke situacije u Libiji, trka je održana na  marokanskom terenu, a vozači i njihova vozila bili su izloženi najstrožijim testovima. Nakon brojnih problema, vozač Martin van den Brink uspeo je da prevaziđe sve izazove na teškim stazama planine Atlas i peščanih dina Merzuga pustinje.

„Naši klijenti su veoma talentovani! MKR Technology uspešno predstavlja kompaniju Renault Trucks na reli događajima, a mi ih sa ponosom pratimo“, kaže Bruno Blin, predsednik kompanije Renault Trucks. „Ova pobeda je najbolja potvrda snage naših kamiona i stručnosti Maria Kresa u pripremi vozila za takmičenje.“

renault_trucks_mkr_libya_rally_k520_5

Mario Kres, menadžer tima još dodaje: „U poređenju sa Dakar relijem 2016, unapredili smo turbo upravljanje i radili na osovinama i kočnicama. Testirali smo ih na marokanskim putevima i veoma smo zadovoljni rezultatom. Dobili smo izuzetno pouzdan kamion za ovaj reli, a to je ključ uspeha“.

Sledeći izazov za tim će biti reli „Put svile“ od Moskve do Pekinga, koji se održava između 8. i 24. jula i, naravno, Dakar reli 2017, čija trasa je nedavno objavljena i koji će, po prvi put, startovati u Paragvaju.