MINI predstavio prvi alternativni vodič kroz Beograd

U okviru najnovijeg projekta MINI Srbija, koji možete pratiti putem hashtag-a #MiniWasHere na društvenim mrežama, juče je održana promocija prvog MINI alternativnog vodiča kroz Beograd kao i izložba fotografija na temu kako MINI vidi alternativni Beograd, a koje možete pogledati na www.mini.rs.

U Alternativnom vodiču kroz Beograd našla su sva ona mesta koja okupljaju “urbanu gradsku ekipu”, one koji su alternativu izabrali umesto mainstream-a, one koji poznaju svaki ćošak ovog grada, i naravno MINI hatch koji je bio zadužen da “svaka krivina bude zabava”. Beograd ima mnogo priča da ispriča i mnogo se godinama menjao i oblikovao da bi postao ono što je danas, a MINI nam je pomogao da istražimo sve ove ćoškove i podsetimo da alternativa uvek postoji.

Tokom svih perioda kroz koje je prolazio, jedna odlika ovog grada nikada se nije promenila – Beograd čine ljudi. Oni su nosioci pravog duha ovog grada, o kojem stranci tako često pričaju. U saradnji sa prijateljima, koji stoje iza instagram stranice @industrial_interior, MINI je odabrao četiri posebna Beograđanina koji su ga proveli kroz gradske lokacije, koje po njihovom mišljenju zaslužuju da se nađu na mapi alternativnog Beograda. Uz to, ispričali su priču koja stoji iza njihove odluke odabira baš tih mesta.

MINI vodiči su mladi, nezavisni i inovativni ljudi, koji su svoj uspeh ostvarili u oblastima kreativnih industrija, ali svojim izborom nikada nisu postali „mainstream“. Odrastali su devedesetih, kada je Beograd bio mnogo drugačiji nego što je sada, i deo su subkulture, koja je bila kolevka onoga što je beogradska alternativna scena danas. Ali pre svega oni su ljudi koji vole svoj grad.

Gostima su kroz Vodič ispričane četiri potpuno različite priče o Beogradu, Beograđanima i ponekoj Beograđanki. Mnogi su se setili na koliko načina je naš grad lep, podsetili su se lepih i kultnih, a i nekih ne tako lepih beogradskih momenata. MINI će nastaviti rad na ovom projektu i novim vodičima koji će mu na sebi svojstven način predstaviti Beograd. Sve zainteresovane za promociju alternativnog Beograda pozivamo da se priključe projektu, svoj predlog mogu posalti preko kontakt forme na sajtu www.mini.rs