Milun Vesnić dobitnik nagrade za životno delo

Milun Vesnić dobitnik nagrade za životno delo

01/09/2015 Off By admin@mobilpublic

U godini kada porodica Vesnić slavi veliki jubilej, 40 godina bavljenja auto-sportom, još jedno značajno priznanje dolazi u čuvenu trofejnu sobu u Gorjane kraj Užica. Na svečanom otvaranju 4. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru legenda jugoslovenskog i srpskog automobilizma Milun Vesnić dobio je nagradu za životno delo. Vesnić je ove godine stao rame uz rame sa ostalim laureatima a to su velika imena srpskog i ex-YU sporta i sportske kulture Novak Đoković, Jasna Šekarić, Mima Jaušovec, Nikola Pilić i Darko Bajić.

zlatibordodela001

Milun Vesnić je svoju karijeru započeo sada već davne 1976-te godine a sa trkačke staze se povukao možda u vreme svoje najveće „vozačke zrelosti“ početkom devedesetih da bi se u potpunosti posvetio karijeri svoga sina Milovana Mikice Vesnića koji još uvek hara, nekada Srbijom i regionom, sada i evropskim stazama. Za to vreme Milun je uspeo da pobedi 144 puta, osvoji 18 titula šampiona Jugoslavije, postane šampion Balkana, osvoji četiri zlatne kacige AMSJ-a i postane prvi čovek koji je osvojio Dijamantsku kacigu, najveće priznanje koje jedan automobilista može dobiti od strane AMSJ-a.

zlatibordodela004

Zahvaljujući se prisutnima na ceremoniji dodele održanoj u Kongresnom centru Srbija na Zlatiboru Milun Vesnić je kao i uvek skroman na rečima poručio – „Očekujte uskoro i treću generaciju Vesnića na stazi!“ – što je kod prisutnih izazvalo buru aplauza.

zlatibordodela003

Priznanje definitivno u pravim rukama, za čoveka koji evo četiri decenije živi za autosport i kao takmičar i kao vođa tima, ali nagrada vredna i za sam automobilizam u Srbiji u trenutku kada se nekada važna grana sporta našla u zapećku i marginama, svedena sa nivoa spektakla koji je pratilo desetine hiljada ljudi na nivo opstanka.