23/05/2024

MILOŠ PAVLOVIĆ: VRATIĆU SE NA 24 ČASA DAJTONE DA POBEDIM!

Samo nekoliko časova posle iscrpljujuće trke Rolex 24 Daytona, srpski automobilista Miloš Pavlović već je bio u avionu za Evropu, kako bi nastavio sa svojim obavezama fabričkog vozača kompanije Lamborghini. Predah pred interkontinentalni let iskoristio je da sabere utiske posle trke, koja se rezultatski nije završila kako je planirano.

Pavlović, kao deo četvoročlane posade u „hurakanu GT3“ američkog tima PPM, zauzeo je 20. mesto u klasi GTD, uprkos velikom gubitku vremena zbog otklanjanja kvara. Za ekipu PPM, koja je prvi put nastupala na ovoj trci, važno je da je posada završila trku koja je, uzgred, prekidana zbog prave provale oblaka.

January 24-27, 2019. IMSA Weathertech Series ROLEX Daytona 24. #47 Precision Performance Motorsports (PPM) Lamborghini Huracan GT3, GTD: Steve Dunn, Linus Lindqvist, Milos Pavlovic, Don Yount

“Moje učešće na ovogodišnjoj trci bilo je izuzetno teško. Sve je krenulo dosta dobro, s obzirom da smo znali da ćemo u početku da izgubimo malo vremena, pošto smo u timu imali dvojicu vozača koji nisu baš iskusni u ovom tipu takmičenja, a i ekipa je potpuno nova. Moj kolega Linus (Lundkvist) i ja, trebali smo da nadoknadimo izgubljeno vreme preko noći, ali je sve krenulo po zlu kad sam ja, na žalost, bio u automobilu. Dobio sam udarac u zadnji deo automobila od vozača koji je bio dve pozicije iza, ali je promašio kočenje u trenutku kad je pokušao da obiđe vozilo između nas – zaustavio se tako što je udario u mene!

Tad je došlo do kvara menjača, a njegova promena i zamena kvačila zahtevala su dva i po sata vrednog rada naših mehaničara. Uradili su sjajan posao da se uopšte vratimo na stazu! Od tog trenutka, međutim, nismo više mogli da se borimo za rezultat, već samo da završimo ovu jednu od najtežih, ali definitivno i najprestižnijih trka u SAD.

January 24-27, 2019. IMSA Weathertech Series ROLEX Daytona 24. Precision Performance Motorsports (PPM) Lamborghini Huracan GT3, GTD: Milos Pavlovic

Tim je dobro odradio svoj deo posla, ja sam bio jedan od najbržih u klasi kad sam bio na stazi, a u nekim trenucima i najbrži, tako da ne mogu da budem nezadovoljan. Moja prava šansa će doći, treba samo da se slože kockice da dobijem pravi tim, koji je u stanju da pruži sve šta je potrebno da bi se pobedilo. Ne znam da li će to biti sledeće godine, ali ću definitivno pokušati, jer je Dajtona jedna od onih trka na kojoj zaista želim da pobedim!