Mercedes-Benz razvija novu bezbednosnu tehnologiju koja će onemogućiti sudar automobila. Tehnologija koncentrisana na novom ESF (eksperimentalno bezbednosno vozilo) koncept će zahvaljujući veštačkoj inteligenciji konstantno unapređivati asistenciju u vožnji.

Direktor razvoja u Mercedesu Ola Kalenijus, koji će od maja postati generalni direktor Daimler grupacije, ističe da će autonomna vožnja i sofisticirani sistemi asistencije umanjiti broj saobraćajnih nesreća, jer je njihov najčešći uzrok ljudska greška. Kalenijus je dodao da je deo nove ESF tehnologije skoro spreman za proizvodnju i da će se uskoro naći u novim automobilima.

Vozilo će skupljati podatke iz vožnje i deliti ga sa centralnim serverom kako bi učio da bolje kontroliše sistem asistencije u vožnji. Koncept će sadržati i tehnologiju bolje zaštite putnika, pa ako se i dogodi nesreća, teže povrede će se izbeći.

Poslednji Mercedes ESF koncept je debitovao 2009. Tada je  koristio novi S40 Hybrid kao početnu tačku sa brojnom bezbednosnom tehnologijom. Metalna konstrukcija se širila prilikom udesa kako bi omogućila dodatnu zaštitu, a prilikom bočnog udarca sedišta su se pomerala ka sredini vozila kako bi povećavala prostor.