19C0246_008

Pogon na sva četiri točka, terenske gume, LED svetla na krovu i masivna maska hladnjaka. Osim G-klase, da ne kažemo G-wagena, Mercedes ima čitav niz modela čija oznaka počinje tim, za Mercedes, legendarnim slovom “G”. Međutim, ni GLA, GLC, GLE, niti GLS nisu pravi terenci.

Sada je na red došao GLB, koji se prema prikazanom na svetskoj premijeri na Sajmu automobila u Šangaju apsolutno svrstava među terence, pa je shodno tome već prozvan “bejbi G klasa”. Ovaj model je napravljen na plaftormi A-klase hečbek, koju koriste i CLA i nova B klasa. Ali za razliku od tih modela, ovde je naglasak dat prostranosti i robusnosti, a ne “kupeastoj liniji”, koja krasi GLA.

GLB ima tri reda sedišta (kao prvi model na ovoj platformi), a srednji red može da se pomera napred-nazad 14 centimetara po potrebi. Što se tiče ostatka unutrašnjosti, ona je identična A i B klasi. Dakle, tu je odlični MBUX info-zabavni sistem sa “Hey Mercedes” glasovnim asistentom, kao i kombinacija kože, drveta i aluminijuma.

Spolja gledamo GLB je spreman za osvajanje Kilimandžara – na 17-inčne felne montirane su prave terenske gume, a na krovu se nalaze LED svetla i integrisani dodatni prostor. Tu je i masivna maska hladnjaka, za koju mislimo da će jedina od ovih zanimljivih detalja stići u serijski model.

Ispod haube koncepta je smešten dvolitarski turbo-benzinac sa 224 konjske snage i 350 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepene automatike. Kupcima će verovatno biti ponuđeni još koji benzinac i dizelaš, kao i hibrid.

GLA koncept je premijerno prikazan pre šest godina takođe u Šangaju da bi sa isporukama počeo 12 meseci kasnije. Pretpostavlja se da će serijski GLB imati premijeru u Ženevi 2020.