Mercedes-Benz Truck Roadshow u Srbiji

Mercedes-Benz Truck Roadshow u Srbiji

19/05/2015 Off By admin@mobilpublic

Kompanija Star Import, Generalni distributer Mercedes-Benz vozila za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, organizovala je 14. i 15. maja Truck Roadshow gde je prezentovala moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Nakon Bugarske, Slovenije i Hrvatske, karavan vozila zaustavio se na parkingu Tomy Truck Stop restorana u Šimanovcima.Mercedes-Benz Truck Roadshow (1)

Posetioci su mogli da saznaju šta Mercedes-Benz vozila izdvaja od konkurencije i da se na jednom mestu upoznaju sa karakteristikama celokupne game teretnih vozila Actros, Arocs, Antos i Atego koji su apsolutni lideri u dugolinijskom, građevinskom i distributivnom transportu.

Uz pratnju instruktora iz Nemačke prisutnima je bilo omogućeno testiranje više modela Mercedes-Benz kamiona:

– Actros 1843 LS 4×2 StreamSpace

– Arocs 4151 K 8×4 ClassicSpaceMercedes-Benz Truck Roadshow (10)

Dostupni Mercedes-Benz Actros kamioni opremljeni su PPC (Predictive Powertrain Control) sistemom i FleetBoard sistemom. PPC sistem omogućava dodatno unapređenje ekonomičnosti i lakoće rukovanja Mercedes-Benz teretnih vozila. Tempomat poznaje topografiju terena po kome se vozilo kreće, čime je izbegnuto povećanje potrošnje goriva koje se javlja kada vozite sa standardnim tempomatom na terenu koji obiluje uzbrdicama i nizbrdicama.

Veliki doprinos efikasnosti eksploatacije Actrosa takođe pruža i korišćenje FleetBoard telematskog sistema koji smanjuje troškove eksploatacije vozila. Ovaj sistem obezbeđuje da upravljanje voznim parkom bude efikasno i transparentno po pitanju troškova, uz povećanu efikasnost.Mercedes-Benz Truck Roadshow (2)

Na specijalno opremljenom Actros vozilu, u prijatnoj atmosferi, održane su interaktivne prezentacije tokom kojih su posetioci bili u prilici da dobiju više informacija o:

– performansama i karakteristikama novih Mercedes-Benz komercijalnih vozila

– treninzima ekonomične vožnje i drugim mogućnostima za smanjenje potrošnje goriva

– FleetBoard uslugama

– novoj dimenziji komfora i voznih karakteristikaMercedes-Benz Truck Roadshow (6)

Uz najnovije modele Mercedes-Benz komercijalnih vozila, predstavljene su brojne Mercedes-Benz postprodajne usluge. Nakon Srbije, Mercedes-Benz karavan seli se u Slovačku.