Mercedes Benz predstavio redizajniranu verziju V klase i novi model Marco Polo.

V klasa koja je na tržištu već pet godina upravo je postala još atraktivnija. Posebno za sve one koji vole kampovanje i duga putovanja. Ovo je moderno i futurističko kamp vozilo koje će svojim putnicima ponuditi sve ono što je potrebno za on road avanturu. Aktuelna generacija ovog MPV modela je lansirana 2014. godine. Kao i do sada, i obnovljena V klasa će biti dostupna u verzijama Standard, Long i Extra Long, a tu su i kamping varijante Marco Polo i Marco Polo Horizon.

Ima novi prednji i zadnji branik, novu prednju masku, aerodinamičniju karoseriju, redizajnirane usisnike za vazduh i unapređenu kabinu sa mnogo više mesta i dodataka. Ovaj automobil pokretaće 3.0 litarski Dizel motor koji proizvodi 236 konjskih snga, što je sasvim dovoljno da vam omogući brzu vožnju po velikim usponima i krivudavim putevima, pa čak i ako u kamperu imate dosta tereta. Brzinu od 0 do 100 km/h  postiže za nešto više od 7 sekundi. Maksimalna brzina biće ograničena na 221 km/h. Dovoljno za neometana putovanja po dugačkim autoputevima.

Unutar vozila nalazi se smeštaj za 6 putnika, četiri sedišta mogu da se obore i tako da formiraju veliki bračni krevet. Kada su sedišta uspravljena, unutar kabine nalazi se sto, kao i mini frižider i električni dodaci koji vam omogućavaju da skuvate kafu i manji ručak. Dodatan ležaj izvlači se iz krova i može se koristiti samo kada je vozilo u mirovanju. Cena ovog kampera kretaće se od 36,990 evra pa na više, u zavisnosti od opreme po želji kupaca.

Treba napomenuti da V klasa u zavisnosti od verzije može da primi i do 8 osoba, kao i da pozadi kao opcija mogu da se dobiju luksuzna sedišta iz S klase sa masažom. V klasa će se i dalje proizvoditi u Mercedesovoj Vitoria fabrici u Španiji, a prodaja u Nemačkoj startuje u martu (po cenu od 36.990 evra pa naviše).

Na kraju, Mercedes je tokom promocije obnovljene V klase najavio i da će na sajmu automobila u Ženevi početkom marta predsataviti i električni koncept EQV. U pitanju je električno MPV vozilo koja najavljuje i serijski model, čije pojavljivanje na tržištu se može očekivati za par godina. Za sada je poznato da će EQV concept biti veoma blizak serijskom modelu kao i da bi najverovatnije trebalo da se bazira na modifikovanoj verziji aktuelne V klasa / Vito platforme.