14/06/2024

Mercedes-Benz pokreće kampanju za podršku produkciji Universal Pictures i filmu „Svet iz doba jure“

Das neue GLE Coupé in Jurassic World // The all new GLE Coupé in Jurassic World

U junu, kada dugo očekivani nastavak spektakularnog serijala „Parka iz doba jure“, film „Svet iz doba jure“, stiže u bioskope, cela jedna flota Mercedes-Benz vozila naći će se takođe pod svetlima pozornice. Pored ikone kao što je G-Klasa, model Unimog, modeli Sprinter i potpuno novi GLE Coupe imaće vodeću ulogu u ovoj epskoj akcionoj avanturi. Reklama, u kojoj su prikazana Mercedes-Benz vozila koja se pojavljuju u filmu, već se prikazuje u SAD i Evropi.

Das neue GLE Coupé  in Jurassic World // The all new GLE Coupé in Jurassic World
Das neue GLE Coupé in Jurassic World // The all new GLE Coupé in Jurassic World

Pored toga, prilagođena grafika kreirana je za potrebe svih saopštenja, a najnoviji GLE Coupe prikazan je kako stoji oči u oči sa zastrašujućim Indominus reksom, dinosaurusom koji se pojavljuje u filmu.

„Godine 1997. Mercedes-Benz M-Klase pojavio se prvi put zvanično u holivudskom blokbasteru „Izgubljeni svet: park iz doba jure“. Danas, 18 godina kasnije, drugi Mercedes-Benz automobil debitovaće na bioskopskom platnu u najnovijoj epizodi senzacionalnog serijala „Park iz doba jure“ pod nazivom „Svet iz doba jure“ – i to će biti novi GLE Coupe. Zadovoljstvo nam je da nastavimo tu partnersku saradnju uz mnogobrojna vozila Mercedes-Benza i promovisaćemo i film i naše automobile”, izjavio je dr Jens Tiemer, potpredsednik sektora marketinga Mercedes-Benz putničkih vozila.

Mercedes-Benz CLE Coupé
Mercedes-Benz CLE Coupé

Mercedes-Benzov GLE 450 AMG Coupe svoj filmski debi imaće kao službeno vozilo direktora „Sveta iz doba jure“ koja se zove Kler, a ovaj lik igra Bryce Dallas Howard. U situaciji kada se Kler suočava sa kriznom situacijom sa kojom nikako ne može sama da se izbori, ona odlazi novim Mercedes-Benz GLE Coupe modelom (prikazujući pritom njegove terenske sposobnosti) i pridružuje se bihejvioristi Ovenu (Chris Pratt) na misiji u bujnoj džungli na ostrvu Isla Nublar.

Uz to, videćemo Ovena za upravljačem G-Klase koja je predvodnik svih Mercedes-Benz SUV modela. U filmu se pojavljuje i Unimog, koji se koristi kao ambulantno vozilo za dinosauruse, kao i G 63 AMG 6×6 i razni Sprinter modeli. „Flota Mercedes Benz vozila izvanredno se uklapa u „Svet iz doba jure“. To su elegantni, rafinirani i seksi automobili – upravo ono što bi se našlo u jednom modernom internacionalnom zabavnom parku“, istakao je producent Frenk Maršal.

Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 am Set von Jurassic World. // The Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 on location at the set of Jurassic World.
Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6 am Set von Jurassic World. // The Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6 on location at the set of Jurassic World.

Globalna promocija preko svih kanala komunikacije

Mercedes-Benzova promotivna kampanja počinje pre svetske premijere filma 12. juna. Mercedes-Benz će objaviti TV reklamu (http://mb4.me/Jurassic-World_TVC ) sačinjenu od snimaka svih Mercedes-Benzovih vozila koja se pojavljuju u filmu. Međutim, upravo će potpuno novi GLE 450 AMG kupe da zadobije pažnju gledalaca kao „alfa-auto“. Ljubitelji filmova mogu saznati više informacija o filmu i Mercedes-Benzovim automobilima koji se u njemu pojavljuju ukoliko posete mikrosajt posebno posvećen „Svetu iz doba jure“ (www.mercedes-benz.com/jurassicworld ) i tu će pronaći materijal zabeležen iza kamere i izbor fotografija sa seta koje prikazuju kako je film sniman i koje uloge su imala Mercedes-Benz vozila.

Die G-Klasse am Set von Jurassic World. // The G-Class on location at the set of Jurassic World.
Die G-Klasse am Set von Jurassic World. // The G-Class on location at the set of Jurassic World.

O „Svetu iz doba jure“

Stiven Spilberg ponovo je izvršni producent dugo očekivanog nastavka serijala „Park iz doba jure“ koji se zove „Svet iz doba jure“. Kolin Trevorov režira ovu epsku akcionu avanturu koja se zasniva na likovima čiji je idejni tvorac Majkl Krajton.

Premijera u Srbiji

Star Import, generalni distributer Mercedes-Benza za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu pružiće mogućnost predstavnicima medija da prisustvuju premijeri filma u Srbiji 10. juna. Distribucija filma „Svet iz doba jure“ u Srbiji započeće 11. juna 2015.  www.jurassicworld.com