Mazda na BG Car Showu izlaže potpuno podmlađenu gamu

Mazda na BG Car Showu izlaže potpuno podmlađenu gamu

18/03/2016 Off By admin@mobilpublic

Na predstojećem BG Car Showu Mazda će prikazati svoju kompletno podmlađenu gamu, koju sada čini ukupno šest modela dizajniranih u prepoznatljivom Kodo stilu, a čija se mehanika i konstrukcija baziraju na nekonvencionalnoj, ali dokazano efikasnoj Skyactiv tehnologiji.

Podsetimo, obnova Mazdine ponude počela je sa kompaktnim SUV-om CX-5 još 2012. godine, a nastavila se nepunu godinu kasnije sa novom Mazdom6. Oba modela su prošle godine temeljno obnovljena, a u međuvremenu su stigle nova Mazda3, nova Mazda2, mali crossover CX-3 i četvrta generacija kultnog roadstera MX-5, tako da se Mazda sada može pohvaliti ne samo najmlađom, već i veoma atraktivnom ponudom modela.

mx-5_2015_still_26_screen

Na BG Car Showu biće izloženi sledeći modeli i verzije:

  • Mazda2 G75 Attraction
  • Mazda3 G120 Revolution
  • Mazda3 Sport G120 Challenge
  • Mazda CX-3 G120 Revolution
  • Mazda6 CD175 AT Revolution Top
  • Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution Top
  • Mazda CX-5 G165 Attraction
  • Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top
  • Mazda MX-5 G160 Revolution

Svi nabrojeni modeli biće izloženi u Soul crvenoj boji, koja je nekako postala zaštitni znak aktuelne Mazdine generacije.

Povodom BG Auto Showa kupce čekaju specijalne, veoma atraktivne pogodnosti. Za Mazde2 važi specijalna, niža cena za automobile sa lagera, a pri kupovini Mazde3, Mazde6 ili CX-5, veoma vredan paket originalne dodatne opreme po sopstvenom izboru. Takođe, umesto poklon paketa opreme, kupci mogu izabrati i atraktivne bankarske kredite sa niskim kamatnim stopama od 0% do 2,85%, u zavisnosti od visine učešća i roka otplate.

U ekonomskim okolnostima daleko od idealnih i bez naznaka za brzi oporavak tržišta, Mazda ipak ima razloga za optimizam. U 2015. godini u donosu na 2014. zabeležila je rast isporuka od čak 85 procenata (503 u odnosu na 272 automobila), a čak i kada se isključi 117 Mazdi3 koje je Srbiji darovala japanska vlada, rast je respektabilnih 42 procenta. Takođe, prema udelima pojedinih modela i verzija, jasno je da se Mazda snažno nameće kao alternativa tradicionalnim premium brendovima. Tome u prilog najviše govori činjenica da udeo visokih, a time i skupljih, paketa opreme stalno raste i na celoj ponudi modela sada iznosi više od jedne trećine (35%), a kod Mazde6 i CX-5 čak 60 procenata!

Prema prvim pokazateljima sličan trend će se nastaviti i u 2016., no u Mazdi ne nameravaju spavati na lovorikama. Kako bi se dodatno ojačali prepoznatljivost i imiđ brenda, svi saloni Mazdinih ovlašćenih partnera biće temeljno rekonstruisani prema novim standardima, gradiće se tri potpuno nova objekta, a kompletno osoblje iz prodaje i postprodaje obuhvaćeno je specijalnim programom edukacije koji se sprovodi u celoj Evropi sa samo jednim ciljem – vrhunskim iskustvom stranaka.