Mazda donirala 3.000 evra SOS Dečijem selu u Kraljevu

Mazda donirala 3.000 evra SOS Dečijem selu u Kraljevu

23/05/2015 Off By admin@mobilpublic

Od ove godine Mazda Motor Europe svoju višegodišnju saradnju sa više nacionalnih SOS Dečijih sela iz Evrope širi i na Srbiju. Regionalna Mazdina organizacija, Mazda South East Europe, donirala je SOS Dečijem selu u Kraljevu 3.000 evra (oko 360.000 dinara). Donacija će biti upotrebljena za obezbeđivanje grejanja za jednu kuću u SOS Dečijem selu. Mazda je  time pokrenula saradnju koja se u narednim godinama neće ogledati samo kroz donacije u  novcu i materijalnim sredstvima, nego i kroz podršku u edukaciji i volonterski rad.DSCN8827

Organizacija SOS Dečija sela brine se za decu bez roditeljskog staranja, pružajući im ljubav, dom i obrazovanje neophodne za srećno detinjstvo i slobodan razvoj. Cilj je da deca imaju srećno detinjstvo, osete zadovoljstvo u sadašnjem životu, uspešno završe školu i pronađu zaposlenje te postanu ravnopravni i samostalni članovi društvene zajednice.

U ime Mazde svečanoj primopredaji donacije prisustvovali su generalna direktorica Mazda Hrvatske, odgovorna za Jugoistočnu Evropu, gospođa Renata Jagetić i direktor prodaje za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, gospodin Igor Brankov, dok je u ime SOS Dečijeg sela donaciju primila gospođa Borka Lukić, direktorka SOS Dečijeg sela u Kraljevu.