23/06/2024

Magazin Top Gear proglasio Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio za “Automobil godine”

BBC-jev magazinTop Gear  i javnost se slažu: nova Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je “Automobil godine” 2016. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, najmoćniji je  Alfa Romeo ikada napravljen za vožnju po putevima, krunisan kao dobitnik jedne od najpoželjnijih nagrada u industriji motornih vozila.

160510_alfa-romeo_giulia-quadrifoglio_49

Ne samo to, vodeći Quadrifoglio model, koji napaja novi 510 KS, 600Nm Bi-Turbo V6 benzin motor i koji ubrzava od 0 do 62 milja na sat u samo 3,9 sekunde, osvojio je i vrhunsku nagradu u prvom javnom glasanju za “Automobil 2016.” Pobednici su proglašeni u poslednjem broju magazina, u izdanju “Awards,” koji je izašao danas. Prema Top Gear Magazinu, “Giulia je moderna i haj-tek, ali suština je jednostavna: motor, upravljanje, lepota. Ovo su stvari koje želimo od Alfe. Giulia je pruža i više od toga.”  Kombinujući savršen raspored težine zajedno sa potpuno novom arhitekturom zadnjeg pogona, Alfa Romeo Giulia pruža najbolje performanse u klasi kada su u pitanju odnos snage prema težini i inovativne motorne i pogonske tehnologije.

Sa automatskim menjačem od osam brzina kao standardom, Giulia Quadrifoglio sadrži tehnologiju dizajniranu da maksimizira dinamične performanse, kao što su prvi u sektoru Alfa Chassis Domain Control sistem, Alfa™ Active Aero Splitter sistem i Alfa™ D.N.A. Pro selector sa Trkačkim modom. Novi efikasni aktivni sistemi bezbednosti, kao što je Upozoravanje na sudar, Autonomna kočnica za hitne slučajeve sa prepoznavanjem pešaka i Upozorenje o napuštanju trake, standardni su delovi ponude i doprineli su tome da Alfa Romeo Giulia dobije prestižnu Euro NCAP ocenu od pet zvezdica, sa 98% u rezultatima zaštite za odrasle putnike – što je jedna od najviših ocena koje su automobili ikada dobili, uprkos strožem Euro NCAP sistemu evaluacije uvedenom u 2015.