19/05/2024

MAN Truck & Bus – 80, 50, 25 i 10 godina – 2017.godina jubileja

DOBITNA KOMBINACIJA!

80 godina MAN u Srbiji, 50 godina NEOPLAN Skyliner, 25 godina MAN Importer Srbija, 10 godina MAN Truck & Bus Centra, 10 godina MAN Trucknology RoadShow Srbija svečeno je proslavljeno pod jednim krovom u MAN Truck & Bus Centru od 29. maja do 02. juna.

50 godina NEOPLAN Skyliner

  1. aprila 1967.god. prvi Neoplan Skylener sišao je sa montažne linije. To je bio prvi model dabldekera u istoriji. Kako bi dokazao da je moguće voziti dablderek bez opasnosti da se prevrne, godp. Konrad Auwarter vozio je 12 metara dug autobus od Štutgarta do Brisela! Tada, pre 50 godina, kao i danas Neoplan Skylener zna kako da ipresionira. Svojom sedmom generacijom autobusa nastavlja da niže priče snova i inovacija.

Novembar 1992. god. –  25 godina MAN Truck & Bus Importer Srbija

  1. Novembra 1992. osnovan je DEWACO – uvoznik MAN kamiona i autobusa. Cilj osnivača bio je da ponude najbolje proizvode na tržištu komercilalnih vozila I tako obezbede najbolju uslugu logističkim i prevoznim kompanijama. Već 25 godina nisu promenili misiju i uspešno nastavljaju da je ostavaruju.

Maj 2007. god. –   10 godina od MAN Truck & Bus Centra u Beogradu

Prvi MAN Truck&Bus Centar otvoren je 10. Maja  2007.god. u Beogradu. To je bio prvi MTB Centar u ovom delu Evrope. Na više od 3ha, za tačno 363 dana od pustog zemljišta sagrađen je čitav kompleks u skadu sa svestskim MAN CI standardima. U cilju prodaje i servisiranja novih i polovnih MAN kamiona, autobusa, motora, komponenti  i  rezervnih delova, u slopu MAN Truck&Bus Centra otvorena je i Servisna Akademija za sve kolege iz regiona.

Jun 2007. god. –   10 godina MAN Trucknology RoadShow Srbija

U junu 2007.god održao se prvi MAN Trucknology RoadShow u Beogradu. To je bio prvi Road Swow organizovan u to vreme, koji je pkazao  potpuno nov pristup omogućivši tako korisnicima i partnerima ne samo da testiraju MAN proizvode u realnim uslovima na par dana, nego i da razmene iskustva među sobom i informišu se o novim tehnologijama i budućim kretanjima tehničkih rešenja od stručnjaka iz razvojnog odeljenja kompanije.