Laskava priznanja za Ford Mustang i Volvo XC90

Laskava priznanja za Ford Mustang i Volvo XC90

27/03/2016 Off By admin@mobilpublic

Zavesa je spuštena na BG CAR SHOW, popularnu manifestaciju  gde su i ove godine zablistale brojne premijere, a najbolje među njima su nagrađene laskavim titulama i priznanjima u različitim izborima i kategorijama. Tako je pretposlednjeg dana sajma novi Ford Mustang nagrađen Oskarom za supersportski automobil godine od strane Automobilskog foruma, udruženja automobilskih novinara i drugih stručnjaka u oblasti automobilizma, dok je prvog dana Volvo XC90 proglašen za automobil godine Srbiji u SUV kategoriji, a ovo priznanje dodelila mu je Asocijacija nezavisnih automobilskih novinara.Ford Mustang (8)

Šesta generacija legendarnog američkog modela je predstavljala neopisivi magnet za publiku svih dana sajma automobila. Najnoviji model je zapravo prvi predstavnik dugovečne loze Mustang koji je zvanično ponuđen u Evropi, pa i ne čudi što je njegovo pojavljivanje izazvalo toliki publicitet na sajamskoj priredbi, pa i šire. Novi Mustang dolazi u dve karoserijske verzije – fastback (kupe) i convertible (kabrio), uz izbor između između moćnog V8 od 5.0 litara (419 KS) i 2.3 EcoBoost motora (314 KS).

Ford Mustang (5)

Kompanija Grand Motors, ovlašćeni uvoznik i serviser vozila marke Ford, Volvo, Infiniti, Jaguar i Land Rover u Srbiji, izašla je sa zaista primamljivom ponudom za ovaj specifičan model – 43.720 evra iznosi cena osnovnog modela, dok Mustang GT V8, primerak izložen na sajmu koji je prodat prvog dana, košta 48.560 evra.

Još jedan model iz portfolija kompanije Grand Motors koji je nagrađen na sajmu jeste novi Volvo XC90, koji predstavlja sinonim za sigurnost i luksuz na točkovima. XC90 kao najbezbedniji SUV na svetu predvodi novu Volvo strategiju koja teži ka tome da do 2020. godine svi Volvo automobili budu toliko sigurni da u njima niko neće izgubiti život ili ozbiljno nastradati.

Volvo XC90_

 

U novi XC90 premijerno je ugrađen Run-Off Road Protection sistem koji ublažava posledice proklizavanja vozila s puta i kontinuirano štiti putnike sve do potpunog zaustavljanja vozila. Dodatno je poboljšan i City Safety sistem, koji gotovo svaki delić sekunde skenira vozila oko Vašeg automobila te pazi na putnike u automobilu, ali i na ostale učesnike u saobraćaju.