KOMPANIJA JAGUAR LAND ROVER GRADI FABRIKU U SLOVAČKOJ

KOMPANIJA JAGUAR LAND ROVER GRADI FABRIKU U SLOVAČKOJ

16/09/2016 Off By admin@mobilpublic

Kompanija Jaguar Land Rover započela je izgradnju nove fabrike u Slovačkoj, svečanom ceremonijom kopanja temelja kojoj je prisustvovao i premijer Slovačke Robert Fiko. Nova fabrika, koja će se prostirati na površini od 300.000 kvadratnih metara, biće prva u Slovačkoj u oblasti proizvodnje vozila od aluminijuma i po inženjerskoj stručnosti, čime Jaguar Land Rover zadržava poziciju lidera u automobilskoj industriji u primeni novih tehnologija.

94shp-ge7do2jidltbpgndbv7boninqr__s3x9822

„Početak izgradnje fabrike u Slovačkoj predstavlja otvaranje nove faze u našem planu da kreiramo istinsko globalno poslovanje. Ova fabrika će ojačati naše internacionalne proizvodne kapacitete i dopuniti postojeće kapacitete u Velikoj Britaniji, Kini, Indiji i Brazilu”, izjavio je dr. Ralf Spet generalni direktor Jaguar Land Rover grupe.

97lcutx22dl9bf3exqryj5o5wrpc677f__s3x9525

U fabrici vrednoj čak jednu milijardu dolara, godišnje će se proizvoditi 150.000 vozila, a očekuje se da će prvo vozilo izaći sa proizvodne trake pred kraj 2018. Primenjivaće se najsavremenije tehnologije u oblasti proizvodnje aurtomobila i ovo će biti prva fabrika u Evropi koja će koristiti inovativni prenosni sistem tzv. Kuka’s Pulse, koji je 30 odsto brži od konvencionalnih sistema prenosa. Primenjivaće se i visoko automatizovan proces farbanja kako bi se obezbedio najveći stepen kvaliteta, a uticaj na životnu sredinu sveden je na minimum. Kada fabrika bude u potpunosti operativna, zapošljavaće 2.800 ljudi.