Kiji ide u Evropi bolje nego ikada

Kiji ide u Evropi bolje nego ikada

23/07/2015 Off By admin@mobilpublic

Po podacima evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) je Kia Motors Europe zabeležila najbolji kvartal i polugodište u istoriji ove marke, a rast je u odnosu na jednak period prošle godine rast iznosio 7,6%.Kia Sorento LJ hdr6 (Medium)

U prvoj polovini 2015. Kia je širom Evrope ukupno prodala 200.038 vozila, što je najbolje polugodište u istoriji ovog najstarijeg korejskog proizvođača automobila. U odnosu na jednak period prošle godine rast je 7,6-odstotni. Istovremeno je drugi kvartal 2015., kada su prodali 103.946 vozila, i njihov najbolji dosad i prvi uopšte da je Kia premašila magičnu granicu od 100.000 u jednom kvartalu.

Michael Cole, izvršni direktor u Kia Motors Europe, pritom je rekao: “ 2015. je dosad bila odlična za Kiju u Evropi, jer smo ostvarili rekordnu prodaju. Raduje nas da Kia i dalje raste, kontantno i održivo, a i da se povećava broj vozača koji cene naša vrhunska vozila.”

Cole je još dodao: “Kia se fokusira na razvoj nepobedivog nivoa kvaliteta svojih proizvoda i na najviši stepen usluga za svaku stranku. Želimo da stranke uživaju u kupovini i posedovanju vozila Kia, a naša rekordna prodaja pokazuje da naš pristup deluje.“Kia Sportage (Medium)

Kijinu rast u prvom kvartalu pokretala je veća prodaja novog Soula, koji je u Evropi lansiran početkom godine (prodata 7.042 primerka u prvom polugodištu što je čak 112% više nego lane), i novog Sorenta (5.670 vozila).

Nedavno redizajnovani modeli, Venga (15.386 vozila, +11,8%) i Rio (33.059 vozila, +6,1%), takođe su bili uspešni u drugom kvartalu i prvoj polovini.

Kia Sportage i cee’d (u tri varijante karoserije) i dalje čuvaju primat najprodavanijih modela. Sportage, koji je već ušao u četvrtu godinu postojanja, ima iza sebe rekordan drugi kvartal, jer je širom Starog kontinenta od aprila do juna našao 28.208 novih vlasnika, a u ovoj godini ukupno 56.002 (+12% u odnosu na prošlu godinu). Postojeća izvedba Sportage je 2014. doživela redizajn kada je unapređena brojnim poboljšanjima.

cee’d sa prodatih 40.090 primeraka u ovoj godini ostaje drugi najprodavaniji model Kije u Evropi i tako zahvaljujući svom dizajnu, visokom kvalitetu materijala u kabini, efikasnim motorima i praktičnošću i dalje privlači brojne evropske kupce.

2015 Soul

2015 Soul

Od decembra 2006., kada je pokrenuta Kijina evropska proizvodnja, proizvedenih je više od milion cee’dova, što je nova prelomnica ovog korejskog automobilskog giganta. Jubilarni milioniti cee’d je bio najsnažniji cee’d GT biserno bele boje, koji je namenjen holandskom kupcu. Pokreće ga 1.6 T-GDI snage 204 KS, koji takođe proizvode u slovačkoj Žilini.

Svi Kijini modeli koji se prodaju u Evropi dolaze sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja kilometraže).