Kija razotkriva prvu skicu novog krosovera, koji dolazi kako bi obogatio popularnu porodicu modela Ceed. Sve od početka razvoja modela Ceed pre petnaest godina Kija je otvorenog uma razmišljala o mogućim varijantama karoserije. Dizajneri iz Kijinog dizajnerskog centra u Frankfurtu su slobodno istraživali različite mogućnosti. Sada je postojećim varijantama Ceeda dodala još jednu.

Gregori Giom, potpredsednik dizajna u Kia Motors Europe, pritom objašnjava: “Tu je još jedan stil, još jedan tip vozila, koji jako zaslužuje da postane novi član porodice Ceed. Igraće ulogu, koja je potrebna kako bi Ceedova gama postala još jača i uzbudljivija i još privlačnija evropskim kupcima. Ovakav dizajn u porodici Ceed još niste videli. To je sledeće veliko iznenađenje iz Kije.”

Dolaskom novog Ceeda, Ceeda Sportswagon i ProCeeda, Kijin najprodavaniji model ne namerava da se zaustavi – najnoviji član porodice će ponovo uzdrmati tržište. Novi Ceed krosover uskoro dobija ime, a zatim sledi i njegovo zvanično predstavljanje.