14/06/2024

Kia u Ženevi predstavlja unapređenog Picanta

Kia Motors će 3. marta na 85. salonu automobila u Ženevi predstaviti unapređenog Picanta. Kijin simpatični gradski mališan donosi brojna dinamična i vizuelna poboljšanja, koja će ojačati njegov položaj u vrlo konkurentnoj klasi malih vozila.Enhanced Kia Picanto 3 (Medium)

Unapređeni Picanto može se pohvaliti promenjenim branicima, koji stvaraju drskiji izgled, kojem svoj doprinos daje i Kijina karakteristična motorna maska u obliku tigrovog nosa. Kupci će moći birati među brojnim novitetima kao što su npr. nove 14-inčne aluminijumske felne, sportski paket, što ga svrstava među najatraktivnije predstavnike A klase, a moguće je i birati 3- ili 5-vratnu karoserijsku varijantu.

U dorađenoj kabini dlaze hromirano oivičenje instrument ploče (u obliku dva kruga) i ventilacionih otvora, tu je i novi tapacirung sedišta koji je više po ukusu mlađih stranaka. U središtu Picantove centralne konzole nalazi se moderniji audio sistem.Enhanced Kia Picanto 2 (Medium)

U Picantu se po prvi put nude brojni premium dodaci, između ostalog i najnovija generacija Kijinog audio-video-navigacionog sistema sa 7-inčnim ekranom (od jeseni). Stranke takođe mogu naručiti tempomat i ograničivač brzine, što će vozačima učiniti vožnju prijatnijom.

Osim toga sada se u kabini nude tri paketa boja, koji strankama omogućavaju da Picanta prilagode svojim željama i odskaču iz gomile. Sportski crveni paket donosi crno-crvenu kombinaciju tapacirunga sedišta od umetne kože i tapacirung obloga vrata crno-crvene boje visokog sjaja. Živahni žuti paket predstavlja sedišta od umetne kože crne boje prošivene žutim šavovima, kao i armaturnu ploču i upravljački obruč svetlo žute boje. Najprestižniji će biti smeđi paket, koji će sadržavati vrhunski tapacirung sedišta od smeđe umetne kože sa smeđim tapacirungom vrata i crnom armaturnom pločom visokog sjaja. Naravno da će i pedale svojom bojom biti usklađene sa paketom.Enhanced Kia Picanto 4 (Medium)

Sigurnost pešaka je kod novog Picanta mnogo bolja, jer je novajlija dobio veće kočnice, koje skraćuju zaustavni put. Novi, 252 milimetara veliki kočioni diskovi (pre 241 mm) nude se kao opcija, koja vozilu omogućava zaustavljanje od 100 km/h do 0 km/h u samo 37 metara, što je čak 2 metra manje nego kod prethodnika.

Unapređeni Picanto je doživeo brojna poboljšanja postojećeg 1.0-litarskog MPI (Multi-Point Injection) motora, što mu je omogućilo ispunjavanje normi emisijskog standarda Euro 6.
Poboljšani Picanto u prodaji u nadolazećim mesecima.Enhanced Kia Picanto 1 (Medium)

Picanto, kojeg proizvode u fabrici Seosan u Južnoj Koreji je sa 51.102 prodata primerka u prošloj godini bio jedan od najprodavanijih Kijinih modela u Evropi. Poboljšani model na Starom kontinentu će se prodavati od kraja marta, a kao i svi ostali modeli Kia dolaziće sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom (do 150.000 km).