Kia poboljšala ekološku održivost u svojim korejskim fabrikama

Kia poboljšala ekološku održivost u svojim korejskim fabrikama

20/06/2014 Off By admin@mobilpublic

Iz korporacije Kia Motors javljaju da je njihova proizvodnja vozila, uprkos povećanju njihove prodaje vozila, sada ekološki prihvatljivija nego ikada ranije. Kijina globalna prodaja se u prošloj godini povećala za 1,4% na ukupno 2.746.643 vozila, ali su istovremeno inženjeri u najstarijem korejskom proizvođaču automobila mnogo truda ulagali i u održivi razvoj i smanjenje ekološkog otiska u svojim fabrikama u Južnoj Koreji, gde proizvedu skoro polovinu svih Kija (46%).Kia Gwangju Plant (Carens) (Medium)

U tri Kijine najveće fabrike – Hwasung, Sohari i Gwangju – su zahvaljujući fokusiranosti na glavna područja – reciklaža, inicijative zaposlenih, veće investicije, smanjenje količine otpada i tehnologije grejanja – postigli smanjenje emisija karbon dioksida, potrošnje vode i otpada. Ukupno su ove tri mega fabrike u 2013. godini proizvele 1,31 milion vozila i 1,26 miliona motora.

Emisije CO2 nastale u proizvodnji smanjene za 4,7%
U 2013. godini su u Kijinim korejskim fabrikama povećali proizvodnju za 12.947 vozila, ali istovremeno i smanjili emisije CO2  za 4,7% na proizvedeno vozilo (29,4 kg/vozilo), što je značilo smanjene emisija za 30.507 tona na ukupno 788.000 tona. Komparativno gledano smanjenje emisija CO2 u 2013. godini je istovetno količini, koju za smanjenje stakleničkih gasova daje 30,44 miliona borova.Kia Hwasung Plant (Aerial View) (Medium)

Ukupna potrošnja energije je smanjena za 3,7% (618 teradžula) na 15.930 teradžula, što znači smanjenje od 596 megadžula po svakom proizvedenom vozilu. To su postigli s najmanjom mogućom upotrebom opreme i mašina koji nisu neophodni za delovanje u tim fabrikama.

Kia je takođe obznanila svoju nameru da za sve svoje fabrike  širom sveta dobije sertifikat ISO 50001, koji je međunarodni standard na području planiranja očuvanja energije, a koji je uspostavljen 2011. godine. Kijina fabrika Gwangju je ovaj sertifikat stekla 2012., a fabrike Sohari i Hwasung – kao i ostale fabrike po svetu – uskoro slede tome, što će se osetiti na još manjoj potrošnji energije.

Smanjenje količine potrošene vode
Smanjenje potrošnje vode je Kijin prioritet, jer je Južna Koreja sa samo desetinom globalne godišnje prosečne količine padavina po glavi stanovnika zemlja u kojoj bi moglo doći do nestašice vode.

U 2013. godini potrošnja vode u fabrikama Hwasung, Sohari i Gwangju se u odnosu na godinu ranije smanjila za 305.000 m3 na ukupno 6,17 miliona kubnih metara. To je 6% manje po jedinici i čak 30% manje nego 2003. godine.Kia Hwasung Plant (Cerato_Forte) 2 (Medium)

To su postigli neprestanim investicijama i poboljšanjima, između ostalog s inicijativom o poboljšanju protoka vode za hlađenje u tornju i povećanjem ponovne upotrebe vode iz kondenzovane pare, koja nastaje tokom proizvodnje. Zaposlene u tim fabrikama takođe motivišu da i kod kuće štede vodu.

27-odstotno smanjenje otpada u zadnjih deset godina i veća prerada otpada
U 2013. su zabeležili 3,6% manje otpada, što je čak 8.399 tona manje nego u 2012. godini. Kod svakog vozila, koje su proizveli u Koreji, količinu otpada su smanjili za 8 kg, što je 4,6% manje nego godinu ranije. U zadnjoj dekadi se količina otpada smanjila za čak 27% po vozilu.

Od 221.937 tona otpada, koji su preradili u 2013., reciklirali su čak 93,3% (uključujući i 10.381 tonu čelika, što je 494 tone i 5% više recikliranog čelika nego godinu ranije). To je posledica fokusiranosti na što veće iskorišćenje prerađenih otpadnih materijala. Neprestana zalaganja u smanjivanju količine otpada u svim fabrikama pokazuju se kao vrlo uspešna.Kia Hwasung Plant (Cerato_Forte) 1 (Medium)

Otpad, koji se ne može preraditi ili ponovo upotrebiti, zatrpava se ili pali na deponiji, tako da takav otpad predstavlja samo 1% čitavog fabričkog otpada. Fabrika Sohari u kojoj godišnje proizvedu 340.000 vozila, od 2008. godine može se pohvalti sa 0% otpada koji ide u zemlju.

Kia Motors se obavezala da će i dalje razvijati učinkovite mere i poboljšanja sa kojima bi u svojim proizvodnim procesima mogla smanjiti svoj uticaj na okolinu. Kijina zalaganja, koja između ostalog uključuju masovnu proizvodnju vozila s alternativnim pogonima i upotreba prerađenih i okolini prihvatljivijih materijala u svojim vozilima, prepoznao je Interbrand, vodeća svetska konsalting kompanija, koji je Kiju na svom spisku najzelenijih globalnih brendova (Best Global Green Brands 2013) postavio na 37. mesto.