Kia odlična u istraživanju J.D. Power APEAL

Kia odlična u istraživanju J.D. Power APEAL

24/08/2016 Off By admin@mobilpublic

Kijini modeli Optima, Sorento, Sedona (na nekim tržištima pod imenom Grand Carnival) i Soul su u istraživanju J.D. Power APEAL o automobilskim mogućnostima, izvršenju i izgledu (APEAL – Automotive Performance, Execution and Layout) pobedili u svojim klasama. Četverostruka pobeda je Kiju svrstala na 3. mesto od svih neluksuznih brendova, što je veliki iskorak u odnosu na sedmo mesto 2015. godine. Priznanje dolazi u vreme kada je Kia prvoplasirana u istraživanju J.D. Power IQS o početnom zadovoljstvu stranaka nakon kupovine vozila.

2016 Optima SX 2.0 turbo

2016 Optima SX 2.0 turbo


“Kupci žele automobile, koje voze s ponosom, i Kijine 4 nagrade J.D. Power APEAL, predstavljaju našu globalnu fokusiranost na postavljanje naših stranaka na prvo mesto,” rekao je Orth Hedrick, potpredsednik planiranja proizvoda u Kia Motors America. “Kupci su danas pametniji nego ikad pre i traže vozila, koja pružaju superiornu kombinaciju dizajna, tehnologije, sigurnosti i premium pomagala. Optima, Sorento, Sedona i Soul su pravi primeri takvih važnih atributa. Sve više ljudi dan za danom upoznaje kvalitet Kije i njenih vrhunskih modela.”

2017 Sorento

2017 Sorento

Optima i Sorento, koje za američko tržište proizvode u fabrici u saveznoj državi Georgia, u svojim klasama su pobedili žestoku konkurenciju. Optima je čak za 25 bodova premašila prosek razreda. Sorento se takođe pokazao najboljim u klasi velikih SUV-ova.

U kategoriji velikih monovolumena je Sedona pobedila sve konkurente i tako drugu godinu zaredom osvojila nagradu APEAL.

2016 Sedona SX Limited

2016 Sedona SX Limited

Soul, koji je u SAD već nekoliko godina jedan od najpopularnijim modela za sve one koji rado odskaču iz mase, osvojio je već četvrtu APEAL nagradu (2012., 2013., 2014., 2016.), što ga čini najnagrađivanijim Kijinim modelom po pitanju APEAL nagrada.

2016 Soul

2016 Soul

Istraživanje J.D. Power APEAL meri ukupno zadovoljstvo vlasnika vozila u prvih 90 dana nakon kupovine. Rezultati su podeljeni u 10 kategorija i ocenjuju: spoljašnjost, unutrašnjost, skladištenje, audio, sedišta, grejanje i hlađenje, voznu dinamiku, pogon, vidljivost i potrošnju goriva.