Svetska premijera robusnog koncepta Kia Masterpiece Kia Motors je nedavno na salonu automobila u Seulu predstavila 3 nova koncepta, koji najavljuju Kijin budući dizajnerski smer. Dva od tri koncepta u Seulu su doživela međunarodnu premijeru, sa robusnim Masterpiecom u glavnoj ulozi, a koji kombinuje karoseriju velikog sportskog terenca sa luksuznom, hightech kabinom. Masterpiecu društvo prave Kia Signature, novi konceptni model, koji nakazuje u kojem pravcu će ići dizajn i izgled budućih kompaktnih sportskih terenaca ovog najstarijeg korejskog proizvođača automobila.

Konceptnim vozilima pridružio se i koncept Imagine by Kia, potpuno električna sportska limuzina, koja utelovljava Kijinu privrženost kreiranju uzbudljivih vozila sa niskim emisijama gasova. Dok svaki od ovih koncepata nakazuje u kojem pravcu bi mogli krenuti Kijini dizajneri u skoroj budućnosti, istovremeno svaki od ova tri predstavlja i različite elemente strategije modela ovog brenda.

Sve veća ponuda sportskih terenaca i krosovera dala je podsticaj Kijinom dugoročnom rastu prodaje širom sveta. I Masterpiece i Signature nude uvid u razvoj Kijine ponude modela u budućnosti po pitanju dizajna, izgleda i upotrebe tehnologija. Koncept Imagine by Kia sa kreiranjem očaravajućeg dizajna spoljašnjosti i unutrašnjosti, sa inteligentim korišćenjem prostora i najsavremenijim tehnologijama takođe predstavlja Kijine planove po pitanju budućih električnih vozila.

Za koncept Kia Masterpiece, kojeg karakterišu robusna, velika SUV-ovska karoserija, vrhunski kvalitet i visokotehnološka unutrašnjost, to je prvi javni nastup. Kao i ostale Kijine modele i spoljašnji izgled ovog vozila naglašavaju izvajan oblik i odvažne linije.

Novi konceptni kompaktni SUV Signature Kia Signature, nedavno predstavljen kao koncept SP na indijskom salonu automobila, razotkriva evoluciju dizajna. Koncept malog sportskog terenca, koji će biti namenjen
globalnim tržištima, pokreće napredna tehnologija.

Azijska premijera potpuno električnog koncepta ‘Imagine by Kia’ Koncept ‘Imagine by Kia’, razotkriven nedavno na salonu u Ženevi, sada u Seulu doživljava azijsku premijeru. Potpuno električnu sportsku limuzinu su dizajnirali u Kijinom evropskom dizajnerskom centru u Frankfurtu. Iako koncept ‘Imagine by Kia’ trenutno još nije namenjen serijskoj proizvodnji, najavljuje dizajnerske elemente eksterijera i enterijera, koji se može vrlo lako prilagoditi budućoj serijskoj proizvodnji ovog brenda.