Kijini novi modeli nude dizajn, tehnologije i motore, namenjene kineskim kupcima Kia Motors juče je na salonu automobila u Šangaju predstavila model Kia K3 i njegovu plugin hibridnu varijantu K3. Najnovija varijanta limuzine srednje klase dizajnirana je i konstruisana isključivo za kinesko tržište, gde za razliku od Evrope prevladavaju limuzine. Novi K3 donosi jedinstven dizajn spoljašnjosti, koji se slaže sa prostranom, visokokvalitetnom kabinom, a pokreću ga efikasni benzinski i plug-in hibridni pogon. Pored toga model nudi širok izbor tehnologija i funkcija, koje zahtevaju kineski kupci.

K3 i K3 Plug-in Hybrid učestvovaće u kineskom turing prvenstvu CTCC (China Touring Car Championship), na kojem će K3 CTCC predstavljati sve dinamične mogućnosti Kijinog najnovijeg modela. Koncept ‘Imagine by Kia’ na kineskoj premijeri Kia u Šangaju takođe predstavlja svoj novi koncept ‘Imagine by Kia’, premijerno predstavljenog u martu na salonu u Ženevi, kao i interaktivno predstavljanje svojih najnovijih tehnologija.

Novi K3 biće raspoloživ sa dva benzinskima motora – sa 1,5-litarskim atmosferskim i 1,4 litarskim T-GDI turbobenzinskim motorom. Priključni hibrid K3 Plug-in Hybrid K3 Plug-in Hybrid takođe je u Šangaju premijerno predstavljen i namenjen je pozicionisanju Kije na tronu globalnog lidera proizvođača alternativnih pogona.

Novi K3 CTCC će pokazati Kijin trkački potencijal K3 CTCC, čiji nastanak je inspirisan Kijinim GT modelima, namenjen je zauzimanju pobedničkog trona na kružnim trkama. Vozilo će nastupati u novoj sezoni 2019 CTCC.

Potpuno električni koncept ‘Imagine by Kia’ Koncept ‘Imagine by Kia’, razotokriven nedavno na salonu u Ženevi, sada u Šangaju doživljava azijsku premijeru. Ovaj koncept, koji je vizuelno utelovljenje Kijine privrženosti napredovanju ka uzbudljivom svetu elektrifikacije, prvo je Kijino potpuno električno 4-vratno vozilo.