Kia na 6. mestu među 32 automobilska proizvođača po početnom kvalitetu vozila

Najnovija studija svetski poznate kompanije J.D. Power o početnom kvalitetu (J.D. Power 2014 Initial Quality Study) je Kijine modele Sportage i Cadenza u SAD postavila na vrh svoje klase (manji sportski terenci odn. velike limuzine). Osim toga Kia se popela za 4 mesta u odnosu na prošlogodišnje rezultate IQS rangiranja i sada je na 6. mestu u SAD među 32 automobilska brenda. Novi Sportage se plasirao na 1. mesto u klasi manjih SUV-ova već drugu godinu zaredom, dok se Cadenza u svojoj prvoj godini postojanja u SAD vinula na najviše mesto u prestižnoj kategoriji velikih limuzina.Kia Sportage (Medium)

“Rezultati J.D. Power IQS studije svedoče o Kijnoj dugoročnoj strategiji usredotočenosti na kvalitet, jačanje naše marke i poboljšanje vlasničkog iskustva,” rekao je o rezultatima John Crowe, potpredsednik servisnih i postprodajnih operacija u Kia Motors America (KMA) i dodao: “Sportage i Cadenza su pravi primeri napretka Kijine game modela na području dizajna, performansi, profinjenosti i vrednosti.”Kia Cadenza (Medium)

Pored Kijinih najviših plasmana u istoriji i Sportagevog drugog naslova zaredom Cadenza je postigla drugi najbolji rezultat u istoriji Kije. Godišnji izveštaj analizira odazive čak 86.118 stranaka u SAD i odnosi se na 239 vozila, koja su raspoređena u 23 klase. Vozila su ocenjivali s obzirom na vozačevo iskustvo, performanse motora i menjača i širokog raspona problema povezanih s kvalitetom vozila, a koje su prijavili njihovi vlasnici.