Kia Motors i Rafael Nadal već 15 godina zajedno na vrhu

Kompanija Kia Motors i Rafael Nadal ove godine obeležavaju 15 godina partnerstva. Teniska superzvezda je postao Kijin ambasador za špansko tržište 2004. godine kao 17-godišnjak i na početku karijere, koja je već sada jedna od najimpozantnijih u istoriji tenisa. Partnerstvo je 2006. produženo kada je Španac postao globalni ambasador brenda Kia.

Nadal se pojavljivao u Kijinim brojnim reklamnim kampanjama i iskazao kao neosporni šampion. Njegova pojava, koja se održava kroz veliku dozu samouverenosti i poimanja brenda Kia na evropskom tržištu, doprinela je tome da Kia globalno postane jedan od najprepoznatljivijih i najpoželjnijih brendova.

Tokom svih ovih godina je Nadal izgradio reputaciju najuspešnijeg španskog tenisera u istoriji – i jednog od najvećih u istoriji svetskog tenisa. Ove godine Nadal je osvojio svoj 12. Roland Garros i 18. turnir za grand slem i tako ostvario najviše pobeda na šljaci u istoriji tenisa. Tokom ove saradnje sa Rafom Kia Motors je od samog početka aktivno delovala u fondaciji Rafa Nadal Foundation, podržavala njegovu akademiju (Rafa Nadal Academy) i njegov omladinski turnir.

Od svih dugogodišnjih partnerstava koje ima Kia sa brojnim sportistima i organizacijama upravo je Rafa Nadal najvažniji i najzaslužniji za jačanje imidža Kije širom sveta. Kia je i pokrovitelj teniskog grand slema Australian Open i fudbalske lige UEFA Europa League, najmasovnijeg klupskog takmičenja na svetu.