Kia Motors Europe je pokazala nove fotografije svog novog potpuno električnog koncept vozila, koje će biti predstavljeno na salonu automobila u Ženevi.

Ovaj koncept, koji je vizuelno utelovljenje Kijine privrženosti napredovanju ka uzbudljivom svetu elektrifikacije, prvo je Kijino potpuno električno vozilo sa četvoro vrata. Koncept, koji svojim dizajnom teško možemo svrstati u neki od segmenata automobila, skladno kombinuje elemente mišićavog sportskog terenca, elegantne i sportske porodične limuzine i svestranog i prostranog krosovera.

Inteligentna prerada Kijine jedinstvene maske, koja podseća na tigrov nos, donosi odvažno osvetljenje tigrove maske i zaokružuje prednja svetla. Time stvara prepoznatljiv izgled za koji možemo reći da predstavlja Kiju 21. veka. Staklo iz jednog komada, upotrebljeno kako kod vetrobranskog stakla tako i na krovu, proteže se od A stuba, preko kabine, zbog čega pruža osećaj prostranosti, a završava se jedinstvenim dvostrukim mehurićem preko zadnjeg dela putničke kabine. Koncept zbog širokih ramena i uskih staklenih površina i dinamičnog profila odmah privlači pažnju.

“Verujem da će naš neobičan pristup elektrifikaciji pokrenuti našu kolektivnu maštu,” kaže Gregori Gijom, potpredsednik dizajna u Kia Motors Europe. Gijom i njegova ekipa su u celosti iskoristili arhitekturu šasije, koja uprkos električnom pogonu omogućava maksimalnu prostranost u kabini.

“To nam omogućava da lakše zamislimo budućnost u kojoj će odazivna i dinamična vozila, kao što je ovaj koncept, biti sastavni deo naših želja po pitanju transporta. I njegova poruka je jasna – sada je pravo vreme da oslobodimo maštu, da se prestanemo pitati i počnemo voziti!” kaže Gregori Gijom. Kia će svoj novi koncept predstaviti 5. marta 2019. kada je prvi novinarski dan ovogodišnjeg salona u Ženevi.