24/05/2024

KIA modeli Soul, Forte, Cadenza, Niro i Sorento na vrhu svojih kategorija

2017 Cadenza

Kijino ukupno prvo mesto je rezultat pobede u čak pet razreda automobila, što je najviše među svim brendovima. Kompaktni krosover Soul, hibridni krosover Niro, veliki sportski terenac Sorento, kompaktna limuzina Forte i velika limuzina Cadenza su pobednici u svojim razredima. Soul uzima IQS nagradu već treću godinu zaredom, dok Kijina 2 najnovija modela – Cadenza i Niro – oduševljavaju vlasnike već u prvoj godini prodaje. Cadenza je u studiji osvojila najviše bodova među svim modelima svih brendova i ima najmanji broj problema od svih modela u istraživanju.

2017 Cadenza

Baš svih 7 modela Kia – pored gore pomenutih pet pobednika tu su još Optima i Sportage – koji su bili deo studije, osvojili su 1. ili 2. mesto u svojoj kategoriji, s manje problema od konkurencije.

Najnovije dostignuće dodatno je povećalu Kijinu riznicu nagrada i priznanja. Ostale nagrade, koje ocenjuju kvalitet, između ostalog uključuju 1. mesto za Kia Sportage u prošlogodišnjem evropskom istraživanju kompanije J.D. Power o pouzdanosti vozila, što svedoči o dugoročnoj pouzdanosti vozila Kia.

Michael Sprague, izvršni direktor Kia Motors America, kaže: “Kia je pobedila svu konkurenciju u prošlogodišnjoj studiji J.D. Power IQS i mnogi su se pitali možemo li da ponovimo taj uspeh i ostanemo na vrhu. Danas možemo da kažemo jasno i glasno – Kia je najbolja već drugu godinu zaredom, s najviše pobednika po kategorijama od svih brendova. Naš plasman još jednom potvrđuje status Kije kao najboljeg proizvođača automobila i odražava vrhunsku izradu i najviše standarde, čega se držimo kod svakog pojedinačnog vozila koje proizvedemo.”

Uz objavu rezultata studije je Dave Sargent, podpredsednik J.D. Powera, rekao: “To je nesumnjivo najbolji kvalitet, koji je svet ikada vidio. Automobilska industrija se zahuktala i stvarno poboljšava kvalitet vozila.”

Godišnji izvještaj analizira odaziv 77.415 vlasnika 243 modela vozila u 26 razreda automobila. Vozila su ocenjivali na osnovu njihovih voznih svojstava, mogućnosti motora I menjača i širokog raspona problema, povezanih s kvalitetom, koje su prijavili vlasnici novih vozila u prvih 90 dana vlasništva.