Do 2020. godine kompanije će sarađivati u razvoju prototipova električnih vozila visokih performansi i vozila na gorive ćelije. Partnerstvo će ojačati status poslovne grupe kao lidera „čiste mobilnosti“. Hyundai Motor Group (HMG), koje je deo i Kia, i Rimac Automobili (Rimac) najavili su svoje strateško partnerstvo kroz koje grupa Hyundai-Kia (HMG) pojačava svoje napore da postane lider u proizvodnji električnih vozila visokih performansi (EV) i ojača svoj status u ostvarenju programa „čiste mobilnosti“.

Kia sa 16, Hyundai sa 64 miliona evra investicije Grupa će u projekat investirati ukupno 80 miliona evra – Hyundai Motor Company od toga 64, a Kia Motors Corporation 16 miliona evra. Kompanije će usko sarađivati u razvoju prototipova električnih verzija konceptnog sportskog vozila „N“ i vozila visokih performansi koje će imati pogon na gorive ćelije (FCEV).

Rimac, koji trenutno ima 500 zaposlenih, nastao je 2009. u Hrvatskoj kao garažni projekat Mate Rimca sa vizijom stvaranja sportskih vozila 21. veka. Od tada je brzo prerastao u tehnološku kompaniju sa ekspertizom u rasponu od visokoefikasnih električnih pogona do različitih upravljačkih tehnologija i baterijskih sistema.

Grupa HMG ovim će partnerstvom dodatno ojačati svoje postojeće istraživačko-razvojne sposobnosti kako bi provela plan elektrifikacije koji uključuje dolazak 44 nova modela do 2025. godine koji će biti ekološki prihvatljiviji.