23/06/2024

Prvi plug-in hibridi u Ceedovoj ponudi Kia Motors je sa razvojem plug-in hibrida za varijante XCeed i Ceed Sportswagon učinila još jedan korak na svom putu elektrifikacije. Nove varijante sa niskim emisijama štetnih gasova, koje će biti lansirane početkom iduće godine, predstavljaju Kijine prve električne modele u segmentu kompaktnih porodičnih vozila.

Proizvodnja plug-in hibrida Kia XCeed i Ceed Sportswagon će se odvijati u Slovačkoj (Žilina), a to će ujedno biti i Kijini prvi priključni hibridi, koje će proizvoditi u Evropi. Kijina nenadmašiva 7-godišnja garancija (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja kilometraže) je fabrička garancija, a važiće i za baterije i elektro motor. Prodaja obe varijante, namenjene isključivo Evropi, počinje početkom iduće godine.

Plug-in hibrid združuje baterijski sklop kapaciteta od 8,9 kWh, elektro motor snage 44,5 kW i 1,6-litarski benzinski motor – ukupna snaga 141 KS, obrtni moment 265 Nm Plug-in hibridi XCeed i Ceed Sportswagon nude ubedljivu alternativu klasičnim benzinskim i dizel modelima. Novi pogon kombinuje litijum-polimerni baterijski sklop kapaciteta od 8,9 kWh, elektro motor snage 44,5 kW i 1,6-litarski ‘Kappa’ benzinski četverocilindrični GDI motor. Ukupna snaga pogona iznosi 141 KS, a najveći obrtni moment iznosi 265 Nm, što modelu Ceed Sportswagon omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 10,8 sekundi, dok je XCeed za to potrebno tačno 11 sekundi.

Pogon snagu prenosi pomoću 6-stepenog menjača sa dvostrukim kvačilom (6DCT), koji vozačima nudi zabavniju vožnju od ostalih hibridnih vozila opremljenih sa elektronskim bezstepenim menjačem (e-CVT). Tradicionalni e-CVT hibridi prenose izlaznu snagu pomoću elektro motora, što znači gubitak snage tokom pretvaranja energije. Kijin 6DCT se razlikuje, jer omogućava punu izlaznu snagu i kod benzinskog i kod elektro motora, paralelno preko menjača, uz minimalan gubitak energije.

Domet isključivo na struju oko 60 kilometara Kia procenjuje da će domet isključivo na struju dostizati oko 60 kilometara za oba vozila, što bi vozačima trebalo biti dovoljno za većinu dnevnih i kratkih vožnji. Emisije CO2 za plug-in varijante još nisu poznate, jer još nije završen postupak homologacije.

Novi dizajnerski detalji i tehnologije u kabini Obe varijante mogu da se pohvale karakterističnim dizajnerskim detaljima po kojima se razlikuju od benzinskih i dizel varijanti XCeeda i Ceeda Sportswagon.

Osvežen eksterijer, noviteti u kabini – telematika sa prikazom obližnjih punionica Oba vozila nude Kijin infotainment sa 8-inčnim ekkranom na dodir ili opcionalni 10,25-inčni ekran sa navigacionim sistemom i Kijinom telematikom UVO Connect. Sistem – za sad raspoloživ samo kod plug-in varijanti – uključuje novu funkciju, koja vlasnicima prikazuje raspoloživa punjačka mesta u blizini ili rutu do željene destinacije.

Instrument tabla donosi vizuelne promene – preostalo vreme punjenja, očekivani domet isključivo na struju i protok električne energije između baterijskog sklopa, benzinskog motora i elektro motora. Kao opcija raspoloživa je Kijina nova potpuno digitalna 12,3-inčna ‘Supervision’ instrument ploča, koja je dizajnirana tako da pruža što jasnije informacije sa različitim grafičnim prikazima.

Kia XCeed Plug-in Hybrid pruža prtljažnik zapremine 291 litara, koji može da naraste na 1.243 litara u slučaju spuštenih zadnjih sedišta. Potrebno je spomenuti i prostor ispod prtljažnog dna namenjen držanju kabla za punjenje, kada isti nije u upotrebi. Obe Ceedove plug-in varijante će biti raspoložive i sa opcionalnim paketom za vuču (sa kočnicom), što je retkost među hibridnih vozilima. Prodaja obe varijante širom Evrope predviđena je početkom iduće godine.