Kia će u Indiji graditi fabriku

Kia će u Indiji graditi fabriku

08/05/2017 Off By admin@mobilpublic

Kia Motors je s vladom indijske savezne države Andhra Pradesh potpisala sporazum o gradnji nove fabrike u distriktu Anantapur. Na svečanosti u gradu Vijayawada prisustvovali su visoki predstavnici kompanije Kia Motors i predstavnici regionalnih vlasti.

Kia investira 1,1 milijardu dolara
Investicija u prvu Kijinu fabriku u Indiji iznosi čak 1,1 milijardu dolara.

Početak proizvodnje sredinom 2019.
Investitori planiraju početak gradnje krajem ove godine. Početak serijske proizvodnje, koja bi trebala dostići oko 300.000 vozila godišnje, očekuje se sredinom 2019. godine.

Kia namerava u novoj fabrici, koja će se protezati na 2,16 km2, proizvoditi limuzinu i sportskog terenca, isključivo namenjene indijskom tržištu. Fabrika će imati pogone za presovanje, varenje, karoseriju i završnu montažu, a pored Kije svoje mesto tu će naći i brojni dobavljači.

Indija prilika za daljnji rast Kije
Na svečanosti je Han-Woo Park, predsednik kompanije Kia Motors, rekao: “Naša nova fabrika u Indiji će nam omogućiti da prodajemo vozila na petom najvećem tržištu automobila na svetu, ali i nuditi veću fleksibilnost u globalnom poslovanju. U svetu raste tražnja za vozilima Kia, zato je ova fabrika korak napred na putu do cilja – da postanemo najveći proizvođač automobila na svetu.”

KIA, nova fabrika automobila, Indija, automobili, aktuelnosti, Han-Woo Park,
Proizvodnja na ogromnom i brzo rastućem tržištu novih vozila
Izgradnja novog proizvodnog pogona u Indiji će omogućiti Kiji da zadrži status jednog od najbrže rastućih automobilskih brendova na svetu. Fabrika u Anantapuru će najstarijem korejskom proizvođaču automobila, kada krene prodaja vozila u Indiji, omogućiti postizanje održivog rasta prodaje – lokalno i globalno.

Indija je najbrže rastuće veliko tržište, koje s više od 3,3 miliona prodatih vozila u 2016. godini predstavlja peto najveće automobilsko tržište na svetu. Analitičari predviđaju da će Indija već krajem 2020. da postane treće najveće tržište. Pored ovih pozitivnih prognoza su vodeće ljude u Kiji u investiciju ubedili i mreža dobavljača, koja se izuzetno brzo širi i obučeni kadrovi.