18/05/2024

Jubilarni 2-milioniti Land Rover Defender prodat za rekordnih 400.000 funti na dobrotvornoj aukciji

Stanovnici Londona bili su oduševljeni kada su pre desetak ugledali jedinstveni Land Rover Defender taksi kako krstari ulicama glavnog grada. Defender, jedan od najpopularnijih terenaca na svetu sa pogonom na sva četiri točka, igrao je glavnu ulogu u prigodnom filmu koji slavi ovu globalnu auto ikonu u cilju promocije dobrotvorne aukcije 2- milionitog Defendera koja je održana u glavnoj upravnoj zgradi kompanije 16. decembra.

Taxi_London_4 copy

Ovaj film predstavljen javnosti pre desetak dana takođe prikazuje nekoliko neuobičajenih, specijalno modifikovanih vozila istog proizvođača među kojima su i Land Rover serije 2 u obliku vana za prodaju sladoleda, zatim posebno stilizovan Pol Smit Defender, a tu je i prvi Lend Rover koji je prikazan na jednom salonu automobila – bilo je to u Amsterdamu 1948 godine. Svi oni snimljeni su na poznatim lokacijama u Londonu prikazujući bogatu istoriju ovog svetskog automobilskog brenda.

Taxi_land_50 copy

Jedinstveni primerak modela Land Rover Defender prodat je za rekordnih 400.000 funti na prestižnoj dobrotvornoj aukciji u Londonu. Kompletan iznos dobijen od prodaje biće doniran Land Roverovim partnerskim organizacijama koje se bave humanitranim radom.

Bonhams_Defender2M_Sale_013

Ovo jedinstveno vozilo, dvomilionito po redu iz čuvene serije Land Rovera i modela Defender računajući od 1948. godine kada je počela njegova proizvodnja u fabrici Land Rover u Solihulu u Engleskoj, prodat je učesniku aukcije iz Katara. Konkretno vozilo je proizvedeno je u maju 2015. godine uz promociju od strane čuvenih zvezda i brend ambasadora koji su obeležili istoriju Land Rovera kao što su Bear Grils, Virdžinija Mekena, i Stiven i Nik Vilks, sinovi osnivača brenda Land Rover.

Bonhams_Defender2M_087_TVC

Partneri Land Rovera koji se bave humanitarnim radom i kojima je doniran kompletan prihod sa ove aukcije – Međunarodni Crveni Krst i njegove organizacije, usmeriće novac radi pomoći jugo-istočnim područjima Nepala u cilju olakšavanja njihove borbe sa prirodnim katastrofama i Fondaciji “Born Free” koja planira da potpomogne projekat “Lion Rover” posvećen očuvanju prirodnog okruženja i života lavova i drugih divljih životinja u “Meru National Parku” u Keniji.