Jeep® na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2017.

Jeep® na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2017.

06/03/2017 Off By admin@mobilpublic
  • Evropska premijera potpuno novog modela Jeep® Compass, najsposobnijeg SUV modela u svojoj kategoriji.
  • Pres-konferencija zakazana za utorak, 7. mart u 13.30h na štandu brenda Jeep (hala 5).
  • U centru pažnje na štandu su specijalna izdanja brenda Jeep:
  • Jeep Wrangler Rubicon Recon – specijalno izdanje modela sa još boljim terenskim sposobnostima – prvo predstavljanje u Evropi.
  • Vodeći model Grand Cherokee i legendarni Wrangler dobijaju posebni tretman Night Eagle.
  • Jeep Wrangler Rubicon sa Mopar® One, paketom za prilagođavanje koji pruža poboljšane terenske performanse, 100% legalan za drumski saobraćaj.
  • Celokupna paleta verzije Trailhawk po prvi put izložena na jednom evropskom sajmu automobila.

Brend Jeep® priređuje evropsku premijeru potpuno novog modela Jeep Compass na 87. Salonu automobila u Ženevi. Potpuno novi kompaktni Jeep SUV pruža legendarnu, najbolju u klasi terensku sposobnost pogona 4×4, sa izborom 17 naprednih kombinacija pogonskih sistema na globalnom nivou, autentični Jeep dizajn, izvanrednu dinamiku vožnje po kolovozu, slobodu vožnje sa otvorenim krovom i napredne, intuitivne funkcije povezivosti i bezbednosti.
Potpuno novi Compass predstavlja napredniji izraz konstantne evolucije brenda Jeep po pitanju rafinisanosti, inovativnosti, tehnologije i performansi, i proširiće njegov globalni domet ulaskom na izuzetno važan i rastući segment širom sveta.
Potpuno novi Compass upotpuniće paletu brenda Jeep ulaskom na segment kompaktnih SUV vozila – najveći SUV segmenta u Evropi – i doprineće učvršćivanju komercijalnog uspeha ovog brenda u regionu. U 2016. godini Jeep je zabeležio najbolji učinak svih vremena po pitanju obima prodaje, sa gotovo 105.000 registracija, što je povećanje od 19% u odnosu na 2015. godinu. Jeep je bio treći najbrže rastući automobilski brend u Evropi 2016. godine.
Evropsko predstavljanje potpuno novog modela Compass održaće se tokom pres-konferencije brenda Jeep u utorak 7. marta u 13.30h na štandu brenda Jeep (hala 5).

Specijalna izdanja modela

Kao odgovor na stalnu želju entuzijasta brenda JEEP za prilagođavanjem, Jeep će u Ženevi predstaviti tri nova specijalna izdanja:

  • Specijalno izdanje Wrangler Rubicon Recon sa evropskim debijem u Ženevi dolazi kao najsposobnije serijsko vozilo na svetu, sa povećanim mogućnostima pogona 4×4 i zaštitom od najsurovijih terena, zahvaljujući unapređenoj prednjoj osovini i izdržljivim livenim štitnicima diferencijala.
  • Grand Cherokee Night Eagle i Wrangler Night Eagle upotpunjuju paletu Night Eagle i uvode detalje i završnicu eksterijera u sjajno-crnoj boji, koji sofisticiranom dizajnu modela Grand Cherokee i legendarnom izgledu modela Wrangler daju agresivniji stav i sporstkiji duh.
  • Izložena ‘Moparizovana’ vozila uključuju Jeep Wrangler Rubicon u svetlo-plavoj boji “Chief Blue” unapređen paketom Mopar® One – specijalnim terenskim paketom za prilagođavanje koji je 100% off road legalan za drumski saobraćaj i koji sadrži homologovane dodatke i komplet za podizanje vešanja.

Porodica Trailhawk

Po prvi put na nekom sajmu automobila u Evropi, brend će predstaviti punu paletu verzije Trailhawk i na štandu u Ženevi prikazaće najnoviji dodatak ovom nizu: Jeep Compass Trailhawk. Trailhawk kao izraz najvišeg nivoa terenskih mogućnosti predstavlja direktnu, nedvosmislenu vezu sa korenima ovog brenda. Ovi modeli naglašavaju beskompromisni stav koji karakteriše svako vozilo koje nosi značku brenda Jeep, a pored toga pružaju i najbolje mogućnosti pogona 4×4 u svakom segmentu u kom je Jeep prisutan. Prvi model brenda Jeep sa verzijom opreme „Trailhawk” bio je Cherokee, predstavljen u Evropi 2014. godine, praćen malim SUV modelom Renegade, kojim je predstavljen sledeći terenski-specijalizovan Trailhawk model. Grand Cherokee je svoju Trailhawk verziju dobio modelom za 2017. godinu koja je predstavljena u oktobru 2016. godine na Sajmu automobila u Parizu.

Specijalna izdanja modela

Jeep Wrangler Rubicon Recon

Novi Wrangler Rubicon Recon donosi najsposobnije serijsko vozilo na svetu uz dodatne mogućnosti, uključujući bolju zaštitu od najsurovijih, neravnih terenskih staza. Novo specijalno izdanje Recon donosi unapređene mogućnosti pogona 4×4, zahvaljujući posebnim terenskim komponentama, uključujući jaču prednju osovinu i izdržljive livene štitnike diferencijala. Konstruisan da savlada najizazovnije terenske staze, Jeep Wrangler Recon podiže granicu terenskih sposobnosti zahvaljujući unapređenoj prednjoj osovini koja poseduje ojačane cevi i izdržljive krajeve od kovanog metala, kao i izdržljive livene štitnike prednjeg i zadnjeg diferencijala. Opremljen je Wrangler sistemom povremenog pogona na sva četiri točka sa elektronskim zaključavanjem prednje osovine i zadnjom osovinom Dana 44, dok se snaga na obe osovine šalje putem razvodnika pogona Rock-Trac sa prenosnim odnosom „4-Low” od 4:1. Prenosni odnos od 4.10 na prednjoj i zadnjoj osovini je standardno dostupan, kao i diferencijali sa blokadom Tru-Lok.
Novo specijalno izdanje Recon predstavlja nekoliko karakteristika koje naglašavaju snažnu ličnost, legendarne sposobnosti pogona 4×4 i slobodu vožnje sa otvorenim krovom legendarnog modela Wrangler, uključujući 18-inčne aluminijumske felne obojene u boju kristala granita niskog sjaja, crni dvostruki krov (uključuje i meku i čvrstu opciju) i haubu „Power Dome” sa dvostrukom ventilacijom i crnim siluetnim amblemom „Rubicon” i kontrastnim crvenim natpisima sa obe strane. Crna rešetka niskog sjaja sa detaljima i okvirima farova u boji kristala granita niskog sjaja kao i znak brenda Jeep sa crvenom pozadinom daju modelu Wrangler Rubicon Recon čvršći spoljni izgled. Dizajn spoljašnjosti novog specijalnog izdanja upotpunjuju i logo „Trail Rated” sa crvenim detaljima, crni poklopac rezervoara, crni čvrsti poklopac rezervnog točka i specijalna čvrsta oznaka „Recon” sa strane kao znak identiteta ovog jedinstvenog specijalnog izdanja.
Unutrašnjost novog modela Wrangler Rubicon Recon, karakteriše crveno-crna tema. Konkretno, crveni kontrastni porubi ukrašavaju standardna crna kožna sedišta sa grejačima i izvezenim logotipom „Rubicon”. Naslon za ruku na prednjim vratima obložen vinilom i poklopac konzole sa crnim porubima, kontrastno crvene mrežice na džepovima prednjih i zadnjih vrata i centralnoj konzoli, kao i kontrastni crveni sigurnosni pojasevi omogućavaju da se Recon istakne među ostalim modelima linije Wrangler. Jedinstveni kožni upravljač ima crni porub i krake sa finišom „New Midnight Star” kojima se naglašava karakteristična dopadljivost novog specijalnog izdanja. Kontrolna tabla prikazuje informacije o prednjim i zadnjim osovinama, prednjoj balans-štangli, razvodniku pogona i gumama.
Standardna oprema za udobnost putovanja i informisanje i zabavu uključuje vrhunski audio sistem Alpine sa sabvuferima i sistem navigacije Uconnect sa CD/DVD/MP3, 6,5-inčni dodirni ekran i AUX i USB priključke. Novo specijalno izdanje Jeep Wrangler Rubicon Recon pokretaće 2,8-litarski turbo dizel motor koji razvija 200 KS i 3,6-litarski V-6 benzinac od 284 KS, oba uparena sa automatskim menjačem sa pet brzina.
Novo izdanje Wrangler Rubicon Recon nudi se u sedam boja eksterijera: Crna, crvena Firecracker Red, srebrna Billet Silver, blistavo bela, bež Gobi, boja kristala granita i tamno siva Rhino. Njegovo komercijalno predstavljanje u Evropi počeće u drugom tromesečju 2017. godine.

Jeep Grand Cherokee Night Eagle

Specijalno izdanje ‘Night Eagle’ vrhunskom dizajnu modela Jeep Grand Cherokee daje agresivniji stil i sportskiji duh. Ovaj model dolazi sa karakterističnim eksterijerom koji naglašavaju crni stilski elementi u kombinaciji sa punom standardnom opremom. „Zatamnjena” tema kojom se odlikuje specijalno izdanje Night Eagle lansirana je pre dve godine na modelima Cherokee i Renegade, a sada prelazi na modele Grand Cherokee i Wrangler. Okvir prednje rešetke ovog vozila dolazi u sjajno-crnoj boji dok su rešetkasti prorezi u boji hromirane platine. Sjajno-crni okviri farova i sjajno-crni donji deo maske prednjoj strani vozila daju jedinstven izgled. Sjajno-crne oznake DLO, ‘Jeep’ i ‘4×4’ nastavljaju „zatamnjenu” temu duž eksterijera ovog vozila. Night Eagle se kreće na 20-inčnim gumama koje okružuju sjajno-crne aluminijumske felne i naglašavaju njegov agresivan izgled. Eksterijer je upotpunjen namenskom značkom „Night Eagle”.
Enterijer ovih novih specijalnih izdanja modela dolazi sa vrhunskim crnim (Capri Black) kožnim sedištima sa perforiranim umecima od antilopa i crnim kontrastnim šavovima. Brunirani detalji enterijera integrisani su u instrumenta tablu i tapacirung vrata.
Grand Cherokee Night Eagle pokreću 3,0-litarski dizel motor Multijet II od 250 konjskih snaga i 3,6-litarski V-6 benzinski motor od 286 konjskih snaga, oba uparena sa automatskim 8-stepenim sistemom prenosa. Već sada je dostupan u prodajnim salonima brenda Jeep u šest boja eksterijera, uključujući dijamant-crnu, belu, srebrnu Billet Silver, boju kristala granita, crvenu Velver Red i sivu Rhino. Sa eksterijerom u mat-sivoj (Billet Silver) boji i enterijerom od crne kože i antilopa, Grand Cherokee Night Eagle izložen na štandu brenda Jeep u Ženevi nudi kompletnu standardnu opremu, uključujući bi-ksenonske farove, Uconnect radio sa navigacijom, 8,4-inčni dodirni ekran sa uslugama Uconnect Live, audio sistem Alpine od 506 W sa devet zvučnika i sabvuferom, rezervnu zadnju kameru „Parkview” sa dinamičnim vodećim linijama, sistem za pomoć pri parkiranju unapred i unazad „Park Sense” i električni podizač vrata prtljažnika.

Jeep Wrangler Night Eagle

Specijalno izdanje Wrangler Night Eagle dolazi sa posebnim estetskim tretmanom sa sjajno-crnom završnicom koja naglašava nepogrešivi dizajn ovog vozila i omogućava mu da se estetski izdvoji od svih ostalih modela iz linije Wrangler.
Što se tiče eksterijera, prednja rešetka u boji karoserije sa srednje-sjajnim crnim prorezima i srednje-sjajnim prstenovima oko farova modelu Wrangler Night Eagle daju izrazit, agresivan izgled. Sjajno-crne 18-inčne alu-felne i bočne zaštitne šine upućuju na sposobnost savladavanja najzahtevnijih staza, svojstvenu legendarnom modelu Wrangler. Uživanje u vožnji na otvorenom vazduhu omogućeno je zahvaljujući dvostrukom krovu (uključuje opcije i mekog i čvrstog krova) u boji karoserije dok novi crni amblem niskog sjaja «Wrangler» i posebni amblemi na haubi i zadnjem kraju naglašavaju smeo izgled koji se odlično uklapa u ličnost ovog modela. Iznutra, novi Wrangler Night Eagle standardno dolazi sa crnim kožnim sedištima „McKinley” sa crnim sportskim umecima od mrežaste tkanine i kožnim upravljačem, i jedno i drugo sa dizel-sivim kontrastnim porubima.
Poklopac konzole obložen crnim vinilom i naslon za ruku na prednjim vratima sa kontrastnim porubom u dizel-sivoj boji, kao i „piano” crna sigurnosna šipka i okviri otvora za ventilaciju upotpunjuju upečatljivi enterijer ovog specijalnog izdanja.
Kompletna standardna oprema stvara udobno, visoko-tehnološko vozačko okruženje i uključuje vrhunski audio sistem Alpine sa sabvuferima i sistem navigacije Uconnect sa CD/DVD/MP3 uređajem, 6,5-inčni dodirni ekran i AUX i USB priključke.
Legendarna sposobnost modela Wrangler postignuta je zahvaljujući standardno dostupnom dvobrzinskom povremenom razvodniku pogona Command-Trac NV241 sa prenosnim odnosom niskog opsega od 2,72:1. Kako bi mogao da savlada svaku terensku stazu uz maksimalnu bezbednost, Night Eagle je standardno opremljen zadnjim diferencijalom Trac-Lok® sa ograničenim proklizavanjem. Ovaj diferencijal predstavlja mehanički uređaj osetljiv na promenu obrtnog momenta koji održava vuču prilikom kretanja po klizavim ili grubim površinama, kao što su pesak, šljunak, sneg ili led. Trac-Lok automatski šalje dostupan obrtni momenat na zadnji točak sa najboljim prianjanjem, čime pomaže u sprečavanju proklizavanja izazvanog slabijim prianjanjem drugog zadnjeg točka.
Night Eagle pokreće 2,8-litarski turbo dizel motor koji razvija 200 konjskih snaga i 3,6-litarski V-6 benzinac od 284 konjske snage, oba uparena sa automatskim sistemom prenosa sa pet brzina. Dostupno uz izbor osam boja karoserije, uključujući crnu, crvenu Firecracker Red, srebrnu Billet Silver, belu, boju kristala granita, sivu Rhino, ljubičastu Extreme Purple i plavu Chief, novo specijalno izdanje Wrangler Night Eagle biće predstavljeno u izložbenim salonima odabranih evropskih tržišta počev od marta.

‘MOPARIZOVANA’ VOZILA

Jeep Wrangler Rubicon sa paketom Mopar® One

Jeep Wrangler Rubicon sa plavim Chief Blue eksterijerom izložen u Ženevi poseduje Mopar® One, specijalni terenski paket za prilagođavanje koji nudi Mopar® i uključuje posebne, u potpunosti proizvođačeve, homologovane terenske dodatke i komplet za podizanje vešanja. Uz Mopar® One, ionako sposoban, Rubicon pruža još bolje terenske performanse. Ovaj paket će biti dostupan za naručivanje u martu mesecu i uključuje 2-inčni komplet za podizanje vešanja, stabilizator sistema upravljanja, 17-inčne crne felne od livenog aluminijuma „Performance Gladiator” sa velikim gumama Hankook Dynapro 265/75 R17, prednje i zadnje livene blatobrane, crni poklopac rezervoara i oznaku Mopar®.Pored paketa Mopar® One, izloženi Wrangler takođe poseduje posebno prilagođeni eksterijer sa crnim nosačem reflektora sa terenskim halogenim svetlima montiranim iznad vetrobranskog stakla, crnom prednjom rešetkom i cevastim stajnim platformama, haubom sa otvorima za ventilaciju, polu-vratima u boji karoserije i obojenim kućištima retrovizora.Svi ovi dodaci doprinose jedinstvenom izgledu koji je dosledan terenskoj nameni konfiguracije Rubicon. Jeep Wrangler Rubicon sa paketom Mopar® One pokreće 2,8-litarski motor sa 200 KS i 5-stepenim automatskim prenosom. Paket Mopar® One će biti u prodaji kod zvaničnih distributera brenda Jeep u Evropi za modele Rubicon sa dvoja i četvora vrata.

Jeep Cherokee Overland

Cherokee Overland prikazan u Ženevi poseduje funkcionalan Mopar® sadržaj koji uključuje odvojive krovne nosače i nosač za skije i snoubordove sa Jeep skijama. Ovo vozilo poseduje eksterijer svetlo-braon boje (Light Brownstone) sa Moparovim hromiranim kućištima retrovizora a pokreće ga 2,2-litarski turbo dizel motor MultiJet II koji razvija 200 KS u kombinaciji sa 9-stepenim automatskim sistemom prenosa.

Jeep Renegade

Zasnovan na paketu opreme Limited, ‘Moparizovani’ Jeep Renegade izložen u Ženevi poseduje posebno prilagođen eksterijer koji uključuje mat-crna kućišta retrovizora i prednju rešetku marke Mopar®. Ovaj Moparizovani Renegade sa eksterijerom u boji kristala granita i crnim kožnim enterijerom pokreće 1,6-litarski dizel motor Multijet II koji razvija 120 konjskih snaga uparen sa nedavno uvedenim 6-stepenim automatskim sistemom prenosa sa dvostrukim suvim kvačilom (DDCT).

Štand brenda Jeep

Izložba brenda Jeep – smeštena u hali 5 – osmišljena je sa ciljem da dvema porodicama brenda Jeep da vizuelni identitet: na desnoj strani prikazana je „izvorna i zabavna” porodica insipirisana modelom Wrangler i uključuje Renegade, a oba modela su izložena na podlozi od prirodnog drveta. Leva strana štanda posvećena je otmenijoj i prefinjenijoj porodici koja je inspirisana vodećim modelom Grand Cherokee koji je pored modela Cherokee i potpuno novog modela Compass izložen na postolju od kvalitetnog tamnog drveta.
Različite verzije iz porodice Trailhawk biće izložene na centralnoj traci koja podseća na modnu pistu i predstavlja reprodukciju blatnjave staze koja izložbeni prostor deli na dva dela. Ova traka će povezivati trenutnu paletu modela sa linijom terenski-specijalizovanih modela kvalifikovanih da nose oznaku „Trail Rated”: priznanje jedinstveno za brend Jeep koje dobijaju vozila sposobna da bez dodatne opreme, savladaju čuvenu stazu „Rubicon Trail” u Kaliforniji, koja se smatra jednom od najtežih terenskih staza na svetu.
U namenskom prostoru na ovom štandu posetioci će moći da dožive jedinstveno, impresivno iskustvo virtuelne stvarnosti u 360 stepeni sa novim modelom Jeep Compass, zahvaljujući „Jeep VR konfiguratoru”. To će publici omogućiti da dodirne model Compass izložen na štandu, ali i da vrši interakciju sa novim kompaktnim SUV modelom u cilju otkrivanja njegovih glavnih karakteristika. Korišćenjem simulatora virtuelne stvarnosti HTC Vive, posetioci će biti u mogućnosti da vide ovaj automobil reprodukovan u njegovim stvarnim dimenzijama, da odaberu željeni paket opreme počev od otmenog nivoa Limited pa do terenski-specijalizovane verzije Trailhawk, i da vrše interakciju sa odabranim modelom kako u urbanom tako i u terenskom okruženju. Posetioci će moći ne samo da se kreću oko automobila već i da otvaraju njegova vrata, da sednu u njega, da otvore zadnja vrata kako bi pristupili prtljažnom prostoru i da ga konfigurišu putem odabira boje karoserije, dizajna točkova i unutrašnjeg paketa opreme. Pored toga, četiri određene aktivne tačke će pružati detaljan opis glavnih karakteristika ovog modela.
Impresivno iskustvo sa Jeep VR konfiguratorom je samo jedno od inovativnih rešenja po pitanju korisničkog iskustva koje brend Jeep istražuje, a više informacija u vezi digitalnih iskustava dolazi uskoro.
I poslednje, ali ne i najmanje važno, u namenskom uglu štanda, posetioci mogu da istraže prostor brenda Mopar®, sa izloženim kompletnim asortimanom rezervnih delova i brendiranih proizvoda. Brend Jeep je oduvek bio sinonim za slobodu, avanturu i uzbuđenje. Kolekcija brendirane robe smelo odražava ta osećanja. Evo dva primera: putnička torba sa dvostrukom funkcijom koja može da se pretvori u zgodan ranac, spremna za upotrebu u svim prilikama, i vetro-otporna jakna, tehnički i modni odevni predmet sa šarom koja neočekivano skriva oznaku prednje rešetke koja se može uočiti samo pažljvim pogledom. Inovativni tehnološki duh brenda Jeep naglašavaju i veliki LED zidovi koji omogućavaju naglašenu komunikaciju.