Jeep na Međunarodnom sajmu automobila u Parizu 2014.

Brend Jeep® odabrao je Sajam automobila u Parizu 2014. da predstavi dve značajne pretpremijere opštoj javnosti: ograničeno izdanje Grand Cherokee SRT Red Vapor i specijalnu seriju Jeep Wrangler Unlimited “X Package”. Na štandu će se naći i novi Jeep Renegade, prvo Jeep-ovo malo SUV vozilo  koji će se naći u prodaji  preko 100 zemalja sveta, i novi Jeep Cherokee SUV srednje veličine.

Sloboda, autentičnost, strast i želja za istraživanjem novih horizonata dok menjamo unapred određena pravila, to su odlike svih Jeep-ovih proizvoda, koje su zasigurno doprinele značajnoj fazi rasta ovog brenda u Evropi: porast od 48,1 odsto u julu i od 45,2 odsto u avgustu. Jeep je takođe registrovao više od 21.700 automobila u prvih osam meseci 2014. godine – 44,7 odsto više nego u istom periodu 2013.

Novi Renegade

Pored dve premijere u Parizu, na štandu će se naći i tri modela novog Jeep Renegade, prvog automobila kompanije Fiat Chrysler Automobiles koji je označio ulazak ovog brenda u segment malih SUV modela. U prvom planu je ekskluzivno izdanje „Opening Edition“, verzija napravljena u ograničenom broju primeraka koja nudi povoljan odnos cene i sadržaja prvim kupcima koji naruče ovaj automobil. Sa Alpine White belom šemom boja i crnim kožnim enterijerom, ovaj auto koji će biti prikazan u Parizu opremljen je 1,6-litarskim Multijet II turbodizel motorom sa 120 KS, poseduje navigacioni sistem Uconnect™ i ekran od 6,5 inča sa 3D mapama, automatsku klimu sa dve zone, pasivno otključavanje i pokretanje sa Keyless-go, senzore za parkiranje u rikverc, tempomat i 18-inčne felne sa posebnim dizajnom.01

Jeep Renegade Trailhawk je još jedan model na pisti u Parizu. To je vrhunski model u pogledu terenskih performansi i zahteva – što mu obezbeđuju Jeep Active Drive Low sistem pogona na 4 točka, spoljašnjost u Detonator Yellow žutoj boji i crna kožna unutrašnjost. Ovaj model pokreće 2,0-litarski turbo dizel motor sa 170 KS, uparen sa devetostepenim automatskim sistemom prenosa. Pored njega je 2,0-litarska Multijet II Limited verzija od 140 KS sa nekoliko dodataka iz nove Mopar kolekcije, kao što je „US Army“ zvezda na haubi i bočnim vratima, elegantna crna rešetka i oplata ogledala visokog sjaja, krovni nosač, „Renegade Style“ nosač krovnih svetala i krovna kutija sa funkcijom razvlačenja. Izgled će biti upotpunjen kvalitetnim crnim patosnicama, pragom sa Jeep-ovim logom, cevastim pragom i poklopcima ventila sa Jeep-ovim logom.

Novi Cherokee

Dva verzije modela Jeep Cherokee će se takođe naći na francuskoj smotri automobila (tri verzije tokom dana kad će salon biti otvoren za javnost). Nova generacija Jeep-ovog SUV modela srednje veličine nudi inovativan dizajn koji karakterišu glatke, elegantne linije, karakteristike vožnje na putu i upravljanje vozilom kao u višoj klasi, legendarni 4×4 pogon, unutrašnjost fine izrade, napredan tehnički sadržaj, nove nivoe efikasnosti, zabavnu vožnju, kao i udobnost i bezbednost putnika ocenjenu sa pet zvezdica, i zaštitne sisteme koji ga čine „najsigurnijim SUV modelom“ u njegovoj kategoriji prema Euro NCAP standardima.

Javnost će moći da se divi Trailhawk verziji sa moćnim 3,2-litarskim benzinskim V6 Pentastar motorom sa 272 KS, uparenim sa novim devetostepenim automatskim sistemom prenosa.05

Drugi Jeep Cherokee je verzija Limited sa 2,0-litarskim Multijet II turbo dizel motorom sa 170 KS snage, uparena sa novim devetostepenim automatskim sistemom prenosa i pogonom na četiri točka. Jep Cherokee ima tri različita sistema pogona – Jeep® Active Drive I, Jeep® Active Drive II i Jeep® Active Drive Lock sisteme – koji obezbeđuju reperne terenske sposobnosti u svim uslovima vožnje. Jeep Cherokee je takođe prvo vozilo sa opcijom isključivanja pogona zadnje osovine, što ima za posledicu manji utrošak energije kada pogon na 4 točka nije neophodan, i obezbeđuje bolju uštedu goriva.

Nova specijalna serija Grand Cherokee SRT Red Vapor

Reflektori će biti usmereni na prvi novitet iz Jeep-a koji će biti predstavljen u Parizu: nova specijalna serija Red Vapor visokoperformantne verzije Jeep Grand Cherokee SRT, najbržeg i najmoćnijeg Jeep modela ikad napravljenog. Donosi agresivan izgled izveden pomoću 20-inčnih petokrakih „Goliath“ felni crne boje sa hromiranom završnom obradom i različitim amblemima visokog sjaja („SRT“, „Jeep“ i „Grand Cherokee“). Radar Red crvena ili hromirani detalji visokog sjaja privlače pogled i naglašavaju luksuznu i agresivnu atmosferu oko nove specijalne serije.04

Još jedna osobenost vezana za Jeep Grand Cherokee SRT Red Vapor je uvođenje tehnologije za aktivno poništavanje buke (Active Noise Cancellation – ANC), koja klasičan zvuk moćnog 6,4l HEMI® V8 motora (468 KS snage i 624 Nm obrtnog momenta) prenosi u kabinu. Sa tehnologijom za uštedu goriva koja smanjuje potrošnju goriva i emisiju, motor SRT verziji obezbeđuje vrhunske performanse: 0-100 km/h za 5 sekundi, maksimalnu brzinu od 257 km/h, trag zaustavljanja sa 100 do 0 km/h od samo 35 metara.

Javnost će moći da se divi još jednoj verziji pored specijalne Red Vapor serije: Summit verziji perjanice Grand Cherokee koju odlikuje šema boja Granite Crystal, unutrašnjost sa novom Dark Sienna kožom, 3,0l turbodizel motor sa 250 KS i devetostepeni automatski sistem prenosa.