23/06/2024

Jeep® Camp 2019: Brendovi Jeep i Mopar udružili snage za još jedan rekordni događaj

Prošlog vikenda u gradiću San Martino di Castrozza u Italiji održano je najvažnije okupljanje Grupe vlasnika Jeep vozila. Ovogodišnji Jeep Kamp bio je spektakularno izdanje koje je privuklo najveći broj ljudi u istoriji ovog događaja: više od 700 Jeep vozila i preko 1.500  ljubitelja brenda, uključujući brojne porodice sa decom i timove koji su došli iz svih krajeva Evrope, Afrike pa čak i Japana. Mešavina različitih jezika i kultura, ali zajednička strast za avanturom u pravom Jeep stilu.

Događaj za 2019. godinu je takođe bio i najodrživiji Jeep Kamp ikada, po pitanju ekologije: sva drvena debla koja su korišćena na Jeep Kampu proizvedena su od drveća iz okolnih šuma koje je srušeno tokom oluja prošlog oktobra. Ukupno je bilo 100 kvadratnih metara debala, ukupne težine 250 tona.

Sve oči bile su uprte na novi Jeep Gladiator, koji je premijerno bio prikazan na Sajmu automobila u Los Anđelesu krajem 2018. godine, i koji obeležava povratak brenda u pikap segment posle 27 godina. Kao ultimativno vozilo za bilo kakvu avanturu na otvorenom, novi Jeep pikap će krenuti sa prodajom u EMEA regiji (Evropa, Bliski Istok i Afrika) sledeće godine.

Ljubitelji su takođe mogli da sednu za volan svih modela iz game brenda Jeep – od legendarnog modela Wrangler, do modela Jeep Renegade, Jeep Compass, Jeep Cherokee i Jeep Grand Cherokee. Taj poslednji model je zaista uzburkao strasti kod svih posetilaca. U Trackhawk paketu opreme, to je najbrži, najmoćniji Jeep automobil ikada, sa 6,2-litarskim V8 motorom sa kompresorom koji razvija 710 ks.

Svetla pozornice takođe su bila usmerena i na model Jeep Wrangler 1941 koji je dizajnirao Mopar, brend u okviru FCA grupe koji je zadužen za proizvode i usluge u postprodaji. Jeep Wrangler 1941 je vozilo sa pogonom na sva četiri točka sa konfiguracijom koja je 100% dozvoljena na javnim putevima.

Opremljen je Jeep Perfomance delovima koji dodatno poboljšavaju njegove legendarne terenske sposobnosti. Ova posebna konfiguracija modela Jeep Wrangler 1941 uključuje  komplet za podizanje vešanja za dva inča,  bočne zaštitne šine iz Performance kolekcije, crne štitnike za pragove, crni poklopac rezervoara za gorivo, blatobrane i patosnice za sva godišnja doba kao i opcioni usisnik vazduha – „disaljku“. 

Ovu konfiguraciju zaokružuje nalepnica „1941“, kojom se obeležava važna godina za brend Jeep: u pitanju je godina kada je nastao Willys, pa se taj broj nalazi i na drugim detaljima na ovom vozilu, kao što su felne, ručica menjača i vrata prtljažnika.

Ova konfiguracija će biti dostupna nakon leta  na svim  verzijama modela Wrangler sa dvoje ili četvora vrata i 2,2-litarskim dizel motorom, u svim paketima opreme uključujući i Sport, Sahara i Rubicon.

Prirodno je da je snažan fokus posvećen iskustvu terenske vožnje, a posetioci su mogli da testiraju legendarne sposobnosti  Jeep modela sa pogonom na sva četiri točka, kao i sopstvene veštine u terenskoj vožnji na nekoliko planinskih staza sa različitim nivoima težine, u pratnji profesionalnih vozača iz Jeep Akademije.

Bilo je i nekoliko  prostora posvećenih istraživanju sveta brenda Jeep – uključujući Akademiju, Muzej sa mnogobrojnim istorijskim modelima kao i prostor namenjen brendu Mopar, gde je ponuđena autentična doatna oprema koju je Mopar kreirao za novi Jeep Wrangler 1941 kao i  nova ekskluzivna Mopar brendirana roba. Posetioci su takođe mogli da vide kako funkcioniše Mopar Connect, zvanični paket povezanih usluga za sigurnost i bezbednost kao i upravljanje vozilom na daljinu.

Izvanredna atmosfera na ovom događaju dodatno je poboljšana programom prepunim dešavanja, uključujući aktivnosti na otvorenom primera radi panoramska vrteška,  koncerti uživo, igre za decu i Jeep parada, koja je bila kruna ovog trodnevnog događaja posvećenog terenskoj vožnji, i koja je stigla do planinskog prelaza „Rolle Pass“ na nadmorskoj visini od 2,000 metara.