18/05/2024

2016 Ford Fiesta

U susret potencijalnim kupcima – ceneći njihovo vreme, a uz sugestiju da je baš sada vreme za pravi izbor – Grand Motors, uvoznik, prodavac i serviser Ford automobila i lakih komercijalnih vozila, u saradnji sa ovlašćenim prodajno-servisnim partnerima, pripremio je posebnu, Ford last minute ponudu, s nekoliko nesumnjivo atraktivnih modela koji se nude u ograničenoj količini.

U aktuelnoj prodajnoj kampanji, koja traje do kraja 2016. godine, Fordov hit u Evropi, ali i u Srbiji – Fiesta, „startuje“ sa 9.690 evra (u dinarskoj protivvrednosti sa svim dažbinama). Toliko košta verzija sa petora vrata, benzinskim motorom od 1,25 litara (82 KS) i paketom opreme Trend. Isto vozilo, ali sa vrlo ekonomičnim dizel motorom 1.5 TDCi od 75 KS (prosečna potrošnja samo 3,7 l/100 km), trenutno ima početnu cenu od 11.290 evra.

„Za sve verzije Fieste je obezbeđen i poseban, izuzetno povoljan paket finansiranja: četvrogodišnji kreditni aranžman u visini od 6.000 evra s fiksnom mesečnom ratom od 125 evra, bez kamate i drugih skrivenih troškova, u šta se potencijalni kupci mogu uveriti lakom matematikom“, kaže direktor brenda Ford u Grand Motorsu, Minja Bolesnikov.

Među modelima s atraktivnom cenom je i Ford Focus: verzija sa petora vrata, naprednim, nagrađivanim, agilnim i ekonomičnim motorom EcoBoost 1.0 (100 KS) i paketom opreme Trend nudi se za početnih 11.990 evra.

Uvoznik i prodavac Fordova posebnoj pažnji potencijalnih kupaca preporučuje Mondeo sa četvora vrata, metalik bojom i dizel motorom 2.0TDCi (150 KS) u najopremljenijem izdanju – s paketom Titanijum. Cena ograničene količine ovog vozila je sa 31.990 snižena na 25.990 evra. „Za ovu cenu na domaćem tržištu je teško naći bolje opremljen i tehnički superiorniji automobil“, kaže gospodin Bolesnikov, navodeći šta sve nudi Mondeo sa posebno „skrojenom“ cenom. Ona, između ostalog, uključuje šestostepeni automatski menjač, kao i kombinaciju paketa opreme Trend i Trend+ sa dodatnim spiskom na kojem su još i aluminijumski naplaci od 17 inča (5×2 kraka) sa 235/50 R17 pneumaticima, zatamnjena stakla iza B stuba, prilagodljiv tempomat (uključuje upozorenje u slučaju mogućeg sudara i sprečavanje sudara automatskim kočenjem, sistem za sprečavanje napuštanja saobraćajne trake, prednje i zadnje parking senzore, automatske farove), audio sistem ICE pack 17 (SONY Radio/CD/MP3, USB, slot za SD karticu, Bluetooth, SYNC druge generacije, ekran osetljiv na dodir od 8 inča, 9 zvučnika, akustična/laminirana bočna stakla)…

Od opreme u koja će pomoći vozaču, ali u njoj uživati i vozač i saputnici vredni pomena su još i kišni senzor brisača sa automatskim uključenjem farova i automatskom kontrolom dugih svetala, sistem pokretanja vozila bez ključa, grejana prednja sedišta, grejači vetrobrana i mlaznica za pranje, retrovizor sa funkcijom automatskog zatamnjivanja, centralna konzola sa kliznim naslonom za ruku, elektro preklopivi retrovizori sa integrisanim pokazivačima pravca, dodatnim osvetljenjem i funkcijom automatskog sklapanja, sportska prednja sedišta, ambijentalno LED osvetljenje kabine u više boja, instrument tabla više serije (ukljucuje 10″ TFT displej sa 2 analogna instrumenta), ukrasne lajsne na pragovima prednjih vrata u svetlom finišu, donja maska hladnjaka u sjajnom finišu sa hromiranim okvirom, gornji i donji deo branika u boji vozila itd.

U Grand Motosru podsećaju i na odličnu ponudu za model Kuga, čija cena startuje od 19.990 evra.