Jaguar Land Rover gradi novu fabriku u Slovačkoj

Jaguar Land Rover gradi novu fabriku u Slovačkoj

16/12/2015 Off By admin@mobilpublic

Kompanija Jaguar Land Rover potvrdila je da će biti prvi britanski proizvođač automobila koji će otvoriti proizvodni pogon u Slovačkoj. Ova informacija usledila je nakon potpisivanja ugovora između kompanije i Vlade Slovačke republike o izgradnji nove fabrike u gradu Nitra na zapadu zemlje. Nova fabrika automobila vredna preko milijardu funti biće opremljena najsavremenijom svetskom tehnologijom i zapošljavaće oko 2.800 radnika.

JLR Slovakia

Ova objava usledila je posle nedavne potvrde kompanije Jaguar land Rover da će udvostručiti investicije u svoju fabriku motora u Velikoj Britaniji na gotovo milijardu funti što je najveća finansijska injekcija za novi Britanski proizvodni pogon u poslednjoj dekadi koja će doneti na stotine novih radnih mesta.

Kao deo strategije kompanije Jaguar Land Rover da isporuči što više lakih vozila, fabrika će proizvesti čitavu lepezu potpuno novih aluminijumskih automobila ovih brendova. Procenjuje se da će prva vozila sići sa proizvodnih traka krajem 2018. godine. Fabrika će imati početni kapacitet od 150.000 automobila, a izgradnja proizvodnih pogona počeće 2016.

Pre nekoliko dana ugovor o izgradnji fabrike  potpisali su dr.Ralf Spet, generalni direktor kompanije Jaguar Land Rover i Robert Fico, premijer Republike Slovačke u Bratislavi.

Jaguar Land Rover je izabrao Slovačku kao lokaciju za svoju sledeću novu fabriku nakon sveobuhvatnog istraživanja koje je obuhvatilo brojne potencijalne lokacije širom sveta uključujući i druge evropske zemlje, Sjedinjene Američke Države i Meksiko.