Potpuno električni Jaguar I-PACE osvojio je istorijsku trostruku nagradu za Svetski automobil godine, 2019 World Car Award. Ne samo da je osvojio prestižne nagrade Svetski automobil godine i Svetski automobilski dizajn godine – što je jednako uspehu F-PACE-a u 2017. godini – takođe je dobio i nagradu za Zeleni automobil godine, World Green Car.

I-PACE je prvi model do sada koji je ovenčan sa sve tri nagrade, od njihovog ustanovljavanja pre 15 godina.

Ovo je najnovija pobeda za I-PACE, koju je na međunarodnom sajmu automobila u New Yorku dodelio panel od 86 novinara iz 24 zemlje, a koja dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je proglašen za Evropski automobil 2019. godine, čime potvrđuje svoj status najpoželjnijeg električnog vozila u svetu.

Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, I-PACE privlači nove kupce Jaguar brendu, za mnoge od kojih će to biti i njihov prvi EV – do danas, preko 11.000 klijenata je preuzelo vozilo u više od 60 zemalja širom sveta. Njegova kombinacija performansi sportskih automobila, nultih emisija, izuzetne prefinjenosti i prave praktičnosti SUV-a čini I-PACE izvanrednim izborom u svom segmentu.

Ovaj automobil poseduje najsavremeniju litijum-jonsku bateriju od 90 kVh i isporučuje domet 470 km.  Može se puniti od 0-80% za samo 40 minuta, ili deset sati da bi se postiglo isto stanje napunjenosti kada se koristi kućna zidna kutija – idealno za punjenje preko noći. Komplet pametnih tehnologija za optimizaciju dometa takođe uključuje sistem za predkondicioniranje baterija: kada se uključi u I-PACE automatski će podići (ili smanjiti) temperaturu baterije kako bi se maksimalno povećao domet vožnje.

I-PACE je zaradio i pet zvezdica Euro NCAP testu, kao i 62 nagrade otkako je lansiran pre nešto više od godinu dana, uključujući Evropski automobil godine, Nemački, Norveški i Britanski automobil godine, BBC TopGear magazin EV godine, Kineski zeleni automobil godine i Autobestova ECOBEST nagrada.