Italijanska premijera konceptualnog automobila Alfa Romeo Tonale na „Salone del Mobile Milano“

Povodom 58. Međunarodnog sajma nameštaja (Salone Internazionale del
Mobile), prvi Alfa Romeo SUV model srednje veličine plug-in hibrid imaće svoju premijeru u Italiji. Automobil inspirisan lepotom i novim dizajnerskim brendom „Manifestom“ biće prikazan na ekskluzivnoj sceni osmišljenoj da obeleži spoj elektrifikacije i jedinstvenih elemenata brenda Alfa Romeo. 

Pedesetosmo izdanje Međunarodnog sajma nameštaja (Salone Internazionale del Mobile), međunarodne izložbe koja je oduvek spajala stil, dizajn, istoriju i kulturu, sa akcentom na trendovima jučerašnjice, današnjice i sutrašnjice, biće održano u Milanu od 9. do 14. aprila.
Alfa Romeo je izabrao ovaj prestižni događaj kao mesto na kojem
će se održati nacionalno predstavljanje konceptualnog automobila Tonale, prvog plug-in hibridnog kompaktnog SUV-a ovog italijanskog brenda.
Koncept Tonale otelotvoruje poznati zaštitni znak brenda Alfa Romea a to je jezik lepote: u pitanju je kompaktan SUV za gradsku vožnju koji ima sportski karakter.

Kada je u pitanju dizajn, upečatljive odlike italijanskog stila su projektovane u budućnost, ističući savršenu mešavinu vrednog nasleđa i iščekivanja novih dostignuća. Poštujući Alfa Romeo filozofiju, svaki detalj je dizajniran za vozača, a ergonomika omogućava zadovoljstvo u vožnji, prvoklasni
metali i, iznad svega, neprevaziđeno dinamično upravljanje. Pored toga, Tonale, konceptualni automobil je dodiir sa elektrifikaciom brenda Alfa Romeo. Vrhunska tehnologija i legendarna dinamika u vožnji zajedno stvaraju nove prilike i pružaju opipljive odgovore na nove izazove.

Dizajn modela Tonale je okrenut budućnosti. Njegove kompaktne dimenzije naglašavaju jedinstvenost italijanskog dizajna i tipičnog originalnog i modernog Alfa Romeo stila koji sadrži suštinu italijanske umetnosti u obliku bezvremenog stvaralačkog iskustva. Model Tonale
inspirisan je lepotom i detaljima ljudskog oblika, kao i kretanjem svetla koje naglašava čiste linije i oblike. Nekoliko proslavljenih detalja odabrano je kao deo njegovog dizajna kako bi postali opipljiva manifestacija istorije brenda, a rezultat predstavlja moderan pristup Alfa Romeo anatomiji.

Dizajn enterijera modela Tonale inspirisan je trkačkom istorijom brenda Alfa Romeo, odiše strašću i odličnim upravljačkim sistemom u igri dinamičnosti i moćnih oblika. Tonale ima kabinu smelog dizajna koja ispunjava potrebe vozača, ali i obezbeđuje udobnost putnika.
Njegov stil predstavlja ravnotežu harmonije i napetosti, stvarajući osećaj kao da će čitav automobil odjednom da jurne. Snažne emocije koje izbijaju iz enterijera modela Tonale pojačane su kontrastom premijum materijala, kao što su hladna postojanost aluminijuma koja se spaja sa toplom mekoćom kože i materijala Alcantara. Unutra se nalaze i prozračni paneli i