Istorija puna trka i pobeda: Alfa Romeo je sponzor „1000 Miglia“ 2019.

Brend je obnovio partnerstvo s „najlepšom trkom na svetu“: biće auto-moto sponzor još tri godine. Alfa Romeo će organizatorima obezbediti flotu od trideset modela Giulia i Stelvio, zvaničnih automobila Trke 1000 milja za 2019. godinu. 

Veza brenda i ove legendarne trke potiče još iz 1928. kada je Alfa Romeo postigao svoje prve pobede. Sveukupno, na trkama koje su se održavale od 1927. do 1957. godine pobedio je zapanjujućih 11 puta: rekord koji nikada neće biti oboren.Sportski DNK Alfa Romea još uvek isijava iz ovih automobila sa najboljim performansama u klasi, a tu je i trkački model C38 koji vozi Alfa Romeo Racing tim Formule 1.

Specijalna serija „Alfa Romeo Racing“ modela Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio, koja će biti predstavljena na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, proslavlja legendu brenda. 

Trideset sedmo izdanje manifestacije koju je Enco Ferari prozvao „najlepšom trkom na svetu“ biće održano od 15. do 18. maja na tradicionalnoj stazi Breša – Rim – Breša. Simbioza brenda i ovog legendarnog relija obnovljena je na još tri godine. Kao i uvek, nekoliko izvrsnih Alfa Romeo modela koji se nalaze u Museo Storico Alfa Romeo – La macchina defl tempo u Arezeu, iz kolekcije FCA Heritage, odeljenja grupe posvećenog zaštiti i promovisanju kulturnog nasleđa italijanskih brendova FCA, biće prikazani na događaju u Breši. Ovi istorijski dragulji pridružiće se paradi trideset Giulia i Stelvio modela, koji su zvanični automobili Trke 1000 milja 2019.

Trka 1000 milja je već više od devedest godina vrhunska ekspresija strasti prema automobilima. Osnovana je 1927. kao masovna start trka koja počinje i završava se u Breši, sa stazom koja vodi do Rima i nazad preko italijanskog poluostrva, u dužini od 1600 kilometara, ili hiljadu milja („mille miglia“).